Kozmetika za bolji izgled kože i anti-aging

 

Što su starije, to se više plaše bora i žene i muškarci i sve više traže kozmetiku za podmlađivanje kože!

Cilj koji su nam zadale poznate ličnosti Holivuda i foto-modeli, skoro je neostvariv za obične smrtnike. Biti večno mlad i večno lep!

Umesto unapred, zaustavite vreme i otklonite bore, a sat vratite u nazad!

Danas je lepota je obavezna!

Koža je odraz naše lepote, dobrog zdravlja, dobre ili loše ishrane i nege! No, kako produžiti mladost i lepotu, kada starenje nije jedini uzrok promene izgleda kože? UV zraci, vetar, hladnoća, vrućina, stres i zagađenje svakodnevno oštećuju kožu – i ugrožavaju lepotu! Anti-ageing je danas, prava nauka, jer se suprostavlja hormonima, hrani, zagađenoj okolini, toksinima i na kraju, samim prirodnim procesima!

Snaga prirodnih sastojaka

Ehinacea ima izvanredno umirujuće i lekovito dejstvo, jer štiti kožu od nepovoljnih uticaja okruženja i stresa koji uzrokuju stvaranje bora i staračkih pega. Bogata najsnažnijim aktivnim sastojcima i prirodnim ekstraktima. Preporučljiva su i prirodna ulja koja suporavaju starenje i peglaju bore, zbog čega ih sve češće možete naći u poznatim, skupim kremama.

Kokosovo ulje, na primer, deluju tako što:

  • ublažava postojeće bore,
  • posvetljuje i čisti kožu,
  • obnavlja teksturu kože i čini je glatkom i mekšom,
  • regeneriše kožu,
  • poboljšava elastičnost i tonus i
  • štite kožu i čine je otpornijom na uticaje iz spoljašnje sredine.

Šta treba da sadrži dobar serum za zatezanje kože?

Dobar serum treba da deluje na nekoliko nivoa kože. Najpre da ublaži oštećenja na ćelijskom nivou delovanjem konezima Q 10, da regeneriše kožu i da spreči pojavu tankih bora kolagenom ili čistom hijaluronskom kiselinom. Kolagen, koenzim i čista hijarulonska kiselina nalaze se u organizmu, no, godinama naš organizma ih prozivodi u sve manjoj količini. Zbog toga bi vaša kozmetika trebalo da sadrži ove supstance.

I na kraju, sastojci koje vaša kozmetika nikako ne treba da sadrži su: paraben, hemijske (industrijski) konzervanse, veštačke boje i mirise.

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: