Kuhinje sveta i novi ukusi najpoznatijih brendova

Kuhinje sveta, jedinstveni je festival nacionalnih kuhinja, hrane i opreme za pripremu i serviranje namirnica. Festival se održava 2 dana, 20. i 21.4.2018. (petak i subota) u hotelu Royal Inn u Beogradu. Na jednom mestu predstaviće se međunarodni proizvođači organskih proizvoda, začina, meda, testenina, vina, francuskih sireva i čokolada, proizvođači kulena, proizvoda s tartufima, ovsenih krekera. Tu su i interesantni slatkiši – slatko od ljutih paprika, sladoled od domaćih sorti voća i vinove loze, kakao, knedle s voćem…

Na festivalu će se predstaviti i proizvođači posuđa vrhunskog kvaliteta i ekskluzivne opreme za pripremu i serviranje hrane i ajurvedski zdravstveni centar.

Ulaz na Festival Kuhinje sveta je besplatan.

Kuhinju svi vole! I glumci, pevači, novinari…

Da kuhinju i spremanje hrane svi vole, potvrdile su i mnogobrojne poznate ličnosti koje će održati radionice ili predavanja tokom dva festivalska dana.

Pored Katarine Samardžić, autorke emisije na TV Kitchen „Katy the Cook“,  dr Maje Volk, dr Saše Plećevića, na festivalu će učestvovati i mnoga druga poznata lica. Snežana Jandrlić, poznata je po fantastičnom vokalu i pesmi «Dolazi zima» kao i po ukusnim makrobiotičkim receptima o kojima će govoriti. Olivera Rosić, poznata autorka recepata srpske posne kuhinje sa učesnicima će spremati sirove torte bez šećera. A Maja Petrović, autorka nagrađivanog bloga «Vitki gurman» govoruće o zdravoj hrani i «guruima».

Specijalan gost festivala je ambasada Indonezije kooja će predstaviti svoju kulturu i hranu. Indonežanski kuvar, na radionici pripreme hrane, predstaviće najpoznatiji proizvod svoje zemlje: nudle i nekoliko jela s nudlama.

  

Zdravija hrana za decu!

Tokom trajanja međunarodnog festivala kulinarstva, moćiće da uživaju i roditelji i deca. Dok odrasli mirno razgledaju i kupuju poznate proizvode kuhinja iz Srbije, Indonezije i Francuske, deca će uživati na interaktivnim radionicama. S bogatim iskustvom u obrazovanju mladih, radionice će voditi vrtić i predškolska ustanova «Lavić Mravić» i predškolska ustanova «dr Sima Milošević». «Mali kuvari», udruženje građana koje promoviše zdravije stilove života, spremaće s decom zdrave i ukusne obroke.

Sve radionice, uključujući i radionicu za najmlađe su otvorene za javnost, jedino je broj mesta ograničen.

Detaljnije informacije pogledajte na: www.kuhinjesveta.com.

 

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: