Bež, braon i oker – večne boje jeseni i dizajnera

Bež, braon i oker su, omiljene boje za jesenje kolekcije slavnih dizajnera. Jedan od njih je i Ralf Loren (Ralph Lauren) koji skoro svake sezone izbaci nove komade u različitim braon nijansama.

Prethodnih nekoliko godina, njegove kolekcije dizajnirane su za različite prilike, a u svakoj do njih dominirala je jedna od jesenjih boja, braon žuta ili razne varijacije braon – oker, bež, tamno braon itd.

Šeširi, tašne cipele u istoj boji, upotpunjene su toplim pončom, tako da ih možete nositi ili svaki dan.

 

Džins za celu porodicu i topli oker džemperi

Poslednja kolekcija za jesen 2016. godine, za žene i muškarce, predlaže potpuno kežual garderobu napravljenu od pamuka tj. poznatog američkog teksasa. Farmerke za svaki dan, košulje, jakne sa nitnama, „iscepane“ ili proštepane, predlog su kuće Ralfa Lorena za celu porodicu.  Čak i u toj kombinaciji, Loren kombinuje topli oker džemper za hladne jesenje dane. Džemperi za ovu sezonu, za svaki dan su urađeni u prepoznatljivom Ralf Loren stilu, s popularnim „pletenicama.“

Ukoliko vam posao dozvoljava udobniju garedrobu, onda možete da kombinujete klasične pantalone s širokim džemperom, kakva je prošlogodišnja kolekcija Ralfa Lorena.

 

Bež, braon i oker u kombinaciji s belom košuljom

Kao što su i nijanse braon večne i uvek lepe za jesenje dane, tako se i bela košulja odlično uklapa uz sve nijanse ovih boja. Idealna za radnu atmosferu, ali i za izlazak i šetnju po gradu, bela košulja je večan izbor za sva godišnja doba. Loren voli da je kombinuje u raznim stilovima. Bela košulja je bila njegov predlog za proleće 2017, gde ju je kombinovao s tamnim cipelama i detaljima u braon boji, kao što su kaiš i nakit.

Na jesen je zadržao belu košulju kao deo svakodnevne garderobe za žene i muškarce. U kombinaciji s belim čizmama za ovu sezonu, bež-bela kombinacija može delovati olično!

 

Iste boje, iste nijanse

Ukoliko volite da nostite jednobojnu kombinaciju, onda će vam se dopasti ova kombinacija boja. Bež od glave do pete, takođe je kombinacija Ralfa Lorena. No, ovoga puta imamo suknju, neobičnog dizajna umesto pantalona.

Svi ostali detalji su takođe jednobojni, a dozvoljena su mala odstupanja u nijanisi izabrane boje za suknju, cipele ili kaiš. Prijatne, tople i veoma elegantne nijanse braon, stapaju se s bojama jeseni i prirode.

 

Nameštaj u nijansama bele i bež

Pored garderobe, slavni dizajner je poznat i po dizajniranju nameštaja. U njegovim katalozima i prodajnim salonima možete videti različite komade nameštaja i detalje za celu kuću. Pogađajte u kojim bojama?

Nedavno je dizajnirao enterijer hotel na Jamajci, koji se savršeno uklopio u prirodni ambijent i boje koje Ralf Loren voli.

 

Pročitajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: