Bezglutenski lagani čoko bar od kinoe

Bezglutenski čoko bar još  jedna je dobra i korisna ideja koju može biti vaš „kec iz rukava“ kada želite na brzinu da spremite nešto zdravo i slatko.

Potrebno vam je tek nekoliko sastojaka, koju većina onih na bezglutenskoj ishrani obično ima u kući. Kada završite ovaj slatkiš možete ga „spakovati“ u nekoliko oblika – kao kuglice, bar, ili ga možete ga sipati i u čašu, ako planirate da vam čoko bar bude doručak.

 

Brzo, zdravo i lako

Lagani i zdravi obroci, sve više su traženi svuda u svetu, te i ovaj bezglutenski čoko bar ispunjava visoke kriterijume zdravije ishrane!

Za njega vam je potrebno:

  • šolja ekspandirane kinoe,
  • 3 kašike kikiriki putera (ili po želji nekog drugog, lešnikovog, bademovog…),
  • 2 kašike agavinog sirupa ili nekog drugog zaslađivača i
  • čokolada koju ste sami napravili.

Pomešajte sve sastojke osim čokolade. Ako je potrebno, dodajte još putera ili kinoe. Smesa bi trebalo da bude gusta, ali ne previše, da čoko bar ne bi bio suv. Ako želite da pravite klasičan bar, onda sipajte sve na papir za pečenje, pospite domaćom čokoladom dok je još u tečnom stanju i odlužite sve u frižider.

Ako želite brže da se stegne možete staviti čoko bar i u friz na 60 minuta.

 

I veganski i bezglutenski čoko bar

Da, ovaj čoko bar je kombinacija 3 u 1, za vegane i bezglutence, kao i za sirove vegane! Naravno, tu su i mlade mame kojima danas ne ostaje mnogo vremena za duga spremanja hrane, već radije biraju brzu i zdravu hranu. Najbrža i najzdravija je, svakako  sirova hrana. Zbog toga su ovakvi recepti mamama uvek dobro došli, jer sadrže i zdrave masnoće, važne za decu i njihov razvoj, a pritom su i ukusni slatkiši i zdravi koji su deci omiljena hrana!

I što je još važnije, poznati su vam svi sastojci i znate da ovde nema: industrijskih šećera, konzervanasa, veštačkih aroma!

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: