Dan zdrave porodice četvrti put u Beogradu

Četvrti put u Beogradu, u hotelu Falkenštajner na Novom Beogradu, u petak 18. maja od 12 do 19 sati održaće se konferencija „Dan zdrave porodice“ (#DanZdravePorodice).

Cilj događaja je da skrene pažnja na sve izazove s kojima se suočavaju moderne porodice, kao osnove ljudskog društva.  Događaj je namenjen i roditeljima i odraslima, pojedincima i porodicama.

„Dan zdrave porodice“ je projekat koji će biti predstavljen kroz četiri panela o kojima će govoriti stručnjaci u raznovrsnim oblastima.

„Dan zdrave porodice“ kroz aktivnu diskusiju predstaviće: zdravo detinjstvo, obrazovanje, pripremu za roditeljstvo i partnerstvo. To su uvek aktuelne teme u razvoju dece od fizičkog rasta, psihološkog i emotivnog razvoja, odrastanja, socijalizacije i komunikacije unutar porodice.

 

Zdrave žene kao stub zdrave porodice

Maja Antelj Matić i Ljiljana Bunjac, idejni tvorci ReStart projekta

Iza ove društveno značajne ideje stoje dve uspešne žene: Maja Antelj Matić i Ljiljana Bunjac. I Maja i Ljiljana su se godinama usavršavale u raznovrsnim oblastima, od preduzetništva do ličnog razvoja. Kruna njihovog rada našla se u nekoliko zajedničkih projekata. Odlučile su da svoje višegodišnje iskustvo pretoče u kreativne panele, diskusije i radionice koje će pomoći i pojedincu, porodici i celom društvu.

„ReStart project“ je nastao kao potreba da se, kroz radionice i konferencije, spoje ljudi koji žele da rade na sebi i profesionalci iz oblasti ličnog rasta i razvoja – ističu autorke projekta.

Maja i Ljiljana će i ove godine okupiti govornike i stručnjake iz oblasti pedagogije, psihologije, ličnog rasta i razvoja, holističkog zdravlja i neuro-lingvističkog programiranja.

Ceo program konferencije možete pogledati na linku:

https://restartproject.rs

 

Reči i govor tela dece u ranom detinjstvu

Danijela Pantic Conić

Panel „Zdravo detinjstvo“ će voditi Ljiljana Katunac, fizioterapeut, Marina Ranđelović, logoped i Danijela Pantić Conić, komunikolog.

Ljiljana Katunac osnivač je „Fiziobalans centra“ za korekciju deformiteta kičme i rehabilitaciju neurorazvojnih poremećaja kod dece.

Marina Ranđelović , logoped, završila je Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu, iz specijalnosti: senzorno integracijska i Marte Meo pedagogija, ,,Senzorijum”, Beograd.

mr Danijela Pantić Conić , komunikolog, posle rada na RTS i TV Prva, nastavila je aktivno da se bavi naučnim radovima u oblasti komunikacije – u medijima i svakodnevnom životu.

 

Spremni za školu?

Panel „Zdravi školarci“ će voditi Petar Ogrizović, profesor, Nataša Đorić, pedagog i Ljubica Rašković Bogetić, psiholog i doktor.

Petar Ogrizović je profesor matematike i računarstva u Gimnaziji u Obrazovnom centru „Ruđer Bošković. Član je Društva matematičara Srbije i Matematičkog društva „Arhimedes”, autor 7 zbirki i knjiga i koordinatora IB programa.

Nataša Đorić, master pedagog, interesovanje za porodičnu pedagogiju razvila je tokom studija. U svom radu fokus, sve više stavlja na aktivnost očeva u porodici.

Ljubica Rašković Bogetić je pedagog, psiholog, TA psihoterapeut i hipnoteraput. Završila je je edukacije iz transakcione analize, hipnoterapije i transpersonalne terapije.

 

Dan zdrave porodice počinje pre roditeljstva

Panel „ Zdrava priprema za roditeljstvo” vodiće mr Mila Todorović, zdravstveni komunikolog, mr Ana Vlajković, psiholog i Maja Mandić Bošković, nutricionista.

mr Mila Todorović je posle višegodišnjeg iskustva zemlji i inostranstvu, 2012. godine pokrenula udruženje građana Centar ZA BEBE. Cilj centra je promovisanje vrednosti svake osobe i zaštita reproduktivnog zdravlja mladih.

mr Ana Vlajković je psiholog, sa specijalizacijom iz ekonomije, prava i političkih nauka Univerziteta u Trentu. Više od 20 godine Ana se bavi savetovanjem i preventivnim radom sa vulnerabilnim grupama. Uska specijalizacija joj je psihologija u zajednici i pomoć pojedincu i grupama u kriznim situacijama.

Maja Mandić Bošković je diplomirani dijetetičar, nutricionista i poštovalac ortomolekularne medicine. Maja je majka tri sina i preduzetnica.

 

Zdrave porodice grade zdrave veze

Lava Nikolić

Panel „Zdravi partnerski odnosi“ vodi Milica Lava Nikolić, NLP trainer&coach.

Milica Lava Nikolić, međunarodni NLP trener, Coach i Reiki Master učitelj. Ona je jedan od osnivača kompanije za podršku ličnom i profesionalnom uspehu koja danas posluje u 4 zemlje sveta.

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: