„Život kakav želim“

O kakvom životu sanjamo i šta je to što bi svaka osoba poželela? Na prvom mestu bi svakako bilo dobro zdravlje ili očuvanje dobrog zdravlja, zar ne? „Život kakav želim“ svakako bi počeo, upravo od zdravlja, a potom bi obuhvatio i lepotu, zadovoljstvo, sreću, bolji standard, itd.  „Život kaklav želim“ bio je i tema, prvog, nedavno završenog Festivala „Dani lepote i stila“, održanog u Beogradu koji je okupio veliki broj posetilaca i ljubitelja zdravijeg načina života, kao i stručnih predavača, poznavalaca raznovrsnih tehnika i veština kojima možemo unaprediti, pre svega svoje zdravlje, lepotu i celokupan život.

Foto: Željko SinobadPosebnost ovog festivala je tome što je, ne samo objedinio istočnu i zapadnu medicinu na jednom mestu, već i što je namenjem muškarcima i ženama i što se bavi zdravljem i lepotom iz svih aspekata. Zdrav način ishrane i pripreme hrana svakako je važan za naš život u celosti, dobro zdravlje, dobro raspoloženje, lep san, čiste misli i naravno, dobru figuru, isto koliko to mogu biti i kozmetika, pre svega prirodna kozmetika, bez parabena, veštačkih boja i mirisa, kao i sva druga sredstva kojima se ulepšavamo.

dr FeelgoodPriprema i izbor hrane okupili su nekoliko stručnih predavača:

  • O uticaju mediteranske ishrane na zdravlje i lepotu”, govorila je prof. dr Vesna Dimitrijević Srećković (Klinika za endokrinologiju, KCS);
  • Saša Plećević, poznatiji kao dr Feelgood govorio je o tome kako održati dobru formu i vitko telo u četrdesetim;
  • Jelena Vukelić Babić, menadžerka u kompaniji Soul International, predstavila je “Soul, jedinstvenu formula zdravih zrna”, koja je idealna kombinacija sirovih semena za jačanje imunog sistema, uvećanje fizičke snage i energije i vitku liniju (http://www.myrainlife.com/danijelapc);

 

Soul
Soul
  • dr Danijela Mitrović otkrila je kako sačuvati minerale i vitamine u namirnicama i kuvati bez masti i vode i u čemu je jedinstvenost Zepter posuđa“.

Foto: Željko Sinobad

Tema nege kože lica i tela, takođe je okupila mnogobrojne predavače, poput:

  • dr Gorane Isailović, profesorke na Visokoj medicinskoj školi (“Nega kože i uloga šumske medicine u anti-aging tretmanima”),
  • primarijusa dr Aleksandra Adamovića (“Tajna lepe i negovane kože, kako na pravilan način negovati kožu”) iz Gradskog zavoda za kožne i venerične bolesti;
  • Slavice Ljubojević, Endermološki LPG cenatar (Kako pobediti celulit?);
  • prof. dr Milana Jovanović, Klinika za plastičnu hirurgiju KCS (“Novi trendovi u estetskoj hirurgiji”); 
  • Dragane Žigić, šminkerke Guerlana koja je održala i zanimljivu radionicu o tehnikama šminkanja („Našminkajte se same za maturu”);
  • Gordane Vejinović, energobioterapeut (“Kako otkloniti podočnjake na prirodan način?”).

IMG_1195

O značaju svetlosne terapije i njenom uticaju na lepotu i zdravlje, govorila je dr Biljana Lučić; “Zdravi zubi – lep osmeh”, tema je kojom se predstavio dr Milan Kuljača, stomatolog.

Svakako značajnu ulogu u zdravlju, pa i lepoti ima i detoksikacija organizama, od koje bi, zapravo sve trebalo da počne,  istakao je na svom predavanju prof. dr Staniša Stojiljković, akademik SKANU.

 „Balans medika“organizovala je tribinu koju je vodila Aleksandra Maksimović, fizioterapeut (“Zdrava i lepa stopala bez boli i čukljeva”), koja je pokazala tačke na telu koje utiču na deformaciju stopala. Stefan Vasić, viši fizioterapeut, pokazao je kako masažom možemo otkloniti stres i poboljšati varenje.

“Masaža tibetanskim činijama i muzikoterapeutski performans – Sedam pulsacija”, tema je kojom se predstavio prvi wellness ambasador Srbije, Wellness akademija, Peđa Filipović.

IMG_1189Jedna od najlepših radionica, svakako je bila radionica Aleksandre Vranješević, autorke „Mama fit koncepta“, koja je zajedno s mladim mamama i njihovim bebama pokazala praktične vežbe za održavanje dobre linije posle porođaja.

Verica Ilić, slikarka i istoričarka umetnosti, izabrala je temu zanimljivog naziva:  “Telo kao umetničko delo”.

Foto: Željko SinobadFestival su podržale i mnogobrojne medijske kuće koje su, u svojim medijima izveštavale o predavanjima, aktivnostima i popustima, dok su se u samoj Palati Zepter u ulici kralja Petra 32, pridružili predavačima. Bojana Kesić, urednica portala ASKA predstavila je istoimeni portal, Milica Bursać, urednica i voditeljka emisije “Umeće življenja” goovrila je o ravnoteži i harmoniji u životu, dok su  Večernje novosti i magazin „Lisa, lepa i srećna“ izabrali nekoliko tema  i predavača za svoje tribine.

Magazin ”Bilje i zdravlje” – dr Gorica Đokić, neurolog, zamenik direktora Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević govoriće o jedinstvenoj terapiji koja se prvi put izvodi u Srbiji – mezoterapiji bola. Dr Đokić je objasnila kako se praktikuje ova terapija koja se smatra najefikasnijom u otklanjanju najjačih bolova. Albin Salihović, autor koncepta „Hvala” i vlasnik brenda potpuno prirodne i energizovane kozmetike s poludragim kamenjem pod nazivom – „Hvala!”. Na kraju tribine, predstavila se Branka Vuković ajurvedska terapeutkinja, koja je i praktično će pokazala prednosti „buđenja svesti” masažom.

DR Feelgood
DR Feelgood

 

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: