Evropski gradovi i destinacije koje vredi posetiti tokom jeseni i zime!

Foto: Daniel James

Ako na jesen ili zimu planirate putovanje, ovo su evropski gradovi i destinacije koje bi bilo idealno da posetite van sezone po preporuci Dena, Daniela Džejmsa (Dan, Daniel James) autora bloga „Den Flaying Solo„.

Kako kaže Den, veliki zaljubljenik u putovanja, na ovaj način možete da uživate u putu i zaobiđete gomilu štapova za mobilne telefone tj. seflie na jednom mestu. Između hrane i putovanja, od „1000 dana na putu“ Den je izdvojio mirnije, a veoma interesantne evropske destinacije koje je lično posetio.

Dakle, ako ste već posetili Pariz, London, Rim i poznate evropske gradove, evo predloga za odmor van sezone ili možda bilje reći – predloga za nove turističke avanture…

 

Algarve u Portugaliji

Foto: https://www.danflyingsolo.com/best-places-to-visit-europe-in-winter/

Prvi predlog za tople jesenje dane jeste: obala Algarve u Portugaliji. Uz 300 sunčanih dana godišnje, putovanje na ovu obalu idealan je način da „dopunite baterije“ za zimu. Možete putovati sami ili u društvu i neće vam dosaditi, kao što bi boravak u istom mestu tokom leta.

Algarve je predlog za šetnju, odmor uz zvuke talasa i još malo surfovanja pre nego što padne prvi sneg!

 

Gradovi Jugo-zapadne Engleska

Foto: https://www.danflyingsolo.com/best-places-to-visit-europe-in-winter/

Ako želite da zaobiđete uvek prepun London, Denov predlog je jugo-zapadna Engleska. Istorijski spomenici, divna arhitektura, crvene govornice, čips na plaži – sve to nudi ovaj deo Engleske.

Ovde se možete bolje organizovati i isplanirati vreme bolje nego u bučnom i veliko Londonu. Dakle, sve možete stići da vidite i posetite – od katedrala do pabova u kojima se možete fino opustiti i ugrejati.

 

Island – evo zašto baš zimi!

Foto: https://www.danflyingsolo.com/best-places-to-visit-europe-in-winter/

Iako je dosta onih koji će zaobići Island tokom zimskih dana, jer je ceo pokriven snegom i veoma hladan, Den piše o pravom uživanju u islandskoj zimi! Ovo mesto ostavlja potpuno drugačiji utisak leti, na jesen ili u zimu. Broj sunčanih sati, svakako se smanjuje od leta, ka jeseni i tokom zime, ali i dalje sasvim dovoljno da vidite vodopade i glečere između dva kontinenta.

 

Drezden u Nemačkoj

Foto: https://www.danflyingsolo.com/best-places-to-visit-europe-in-winter/

Ne toliko poznat, niti posećen kao ostali evropski gradovi ili neki drugi nemački gradovi, poput Berlina, Mineha i Kelna, Drezden predstavlja pravo otkriće za turiste. Veoma dobro organizovan, zapravo dovoljno dobar da ga možete istražiti bez ikakvog prevoznog sredstva.

Divne barokne arhitekture, Dezden predstavlja odličnu destinaciju za produženi vikend i kombinaciju uživanja u umetnosti, kulinarstvu i kupovini.

 

Ćinkve Tere u Italiji

Foto: https://www.danflyingsolo.com/best-places-to-visit-europe-in-winter/

Sećate li onih slika na kojima se nalaze raznobojne zgrade, zbijene u nekoliko nivoa, a iza njih se pruža divno plavo more? Sigurno ste već, videli na slikama gradić Ćinkve Tere u Italiji?

Ušuškan i živopisan evropski grad najbolje je posetiti van sezone, kada nema gužve na ulicama, a kada je i dalje toplo i prijatno vreme.

Preostalih 7 gradova koje preporučuje ovaj bloger, a koje ne bi trebalo da propustite tokom jesni i zime pogledajte na linku:

12 Best Places to Visit in Europe this Autumn & Winter

Sve fotografije su preuzete sa bloga: danflayingsolo.com

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: