Fink, engleski kantautor svira u Beogradu 9. oktobra!

“Resurgam” – u prevodu “ponovo ću ustati” – naziv je 8. albuma Fina Greenalla, poznatijeg pod imenom Fink. Čuveni engleski kantautor, posle objave CD, 15. septembra, održaće koncert u Brogradu.

U sklopu tromesečne turneje, nastupiće u organizaciji koncertne agencije Rock svirke 9. oktobra u Domu omladine Beograda. U Novom Sadu nastupiće 11. oktobra u Firchie Think Tank Studiu.

“Stigao sam sa turneje za album ‘Fink’s Sunday Night Blues Club Vol.1’, raspalog glasa, uništenih noktiju, znoj sa poslednjeg bisa bio je još uvek na gitari kada sam je raspakovao… Posle 4 dana u studiju snimili smo ‘Resurgam’ – prvu pesmu koju smo zakucali, praktično dok smo se zagrevali”, kaže Fink.

 

Resurgam – zapis star 900 godina

Album je snimljen sa dugogodišnjim članovima svog benda Timom Thorntonom (bubnjevi, gitara) u Guyom Whittakerom (bas gitara).

Resurgam je dobio naziv po latinskom natpisu u crkvi staroj 900 godina u rodnom gradu Fina Greenalla – Kornvolu. Novih 10 pesama nastalih za dva meseca, predstavljaju bogatu i impresivnu kolekciju duboko inspirativnog autorskog materijala.

“Flood, prisutan i angažovan od prvog demo snimka, vodio me je kroz proces drugačijeg pisanja pesama, pevanja i razmišljanja o muzici koju stvaram”, ističe Fink.

Kad ljubav dođe do kraja…

Prvi singl ‘Cracks Appear’ daje nam iskren i topao zagrljaj. U slatko-gorkoj ‘Word To The Wise’, Greenall produžava poslednje trenutke ljubavne veze, nežno praćen klavirom Douglasa Darea.

 

 

Ulaznice za beogradski koncert mogu se kupiti na blagajnama Eventima, GIGS TIX-a, DD Tickets-a, kao i u FELIX Shopu i kafeu Zaokret po ceni od 1500 dinara.  Na dan koncerta ulaznice će koštati 1800 dinara. Za novosadski koncert ulaznice su od 1200 dinara do 1500 dinara.

Fink je jedan od najznačajnijih engleskih autora u ovom trenutku. Debi album “Fresh Produce” objavio je 2000. godine za kultnu elektro-hip hop etiketu Ninja Tune. Radio kao DJ i producent plesne muzike, da bi se od drugog izdanja “Biscuits for Breakfast“ (2006) preorjentisao na zvuk bliži rokenrolu.

FINK online:

www.finkworld.co.uk

www.facebook.com/finkmusic

https://soundcloud.com/fink

https://ninjatune.net/artist/fink

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: