Hormoni i ishrana – zašto nas je sve manje?

Sve veći problem stereliteta kod mladih, ukazuje na ozbiljan disbalans hormona i problem s kojim se danas suočavaju podjednako i muškarci i žene.
Pre samo 20 ili 50 godina, situacija nije bila ovoliko zabrinjavajuća, te se moramo zapitati šta se promenilo. Da li smo se promenili mi ili naš način života?

Da li je narušena prirodna veza koju čine hormoni i ishrana?

 

Zašto su nam se hormoni toliko promenili?

U odnosu na pedesete prošlog veka, sve se promenilo. I hormoni i ishrana, kao i naša hrana, način života… Doktori će verovatno, najpre svaliti krivicu na stres i brz način života.Činjenica je da ima i toga. No, kada je dobra osnova, a to znači kada nam je telo čisto i zdravo, mnogo manje smo podložni stresu.

Ako su nekada žene rađale po četvoro i više dece, zašto danas sve više ima porodica bez dece, iako bi oni veoma želeli da imaju decu? Šta je to što nas kvari i čini slabim?

Pre svega, loša ili pogrešna ishrana, razni toksini koje unosimo u sebe.

 

Kome je namenjena radionica „Hormoni i ishrana“?

Radionica je namenjena svima koji imaju disbalans hormona, problem sa štitastom žlezdom, lošu cirkulaciju i varenje, dijabetes tip 2…

Kako se menifestuje disbalans hormona? Ako ne znate da prepoznate simptome, možda će vam ovo pomoći. Kod žene to je, najpre nemogućnost začeća, neredovan ciklus, loše varenje i pražnjenje debelog creva, obilne i bolne menstriacije, kao i disfunkcija štitaste žlezde, oticanje tela…

Kako znamo da su hormoni u disbalansu kod muškaraca? Pojava stereliteta je posledica disbalansa, a simptomi mogu biti: varijacije u težini, nagli gubitak kose, disfunkcija štitaste žlezde i dijabetes tip 2. Zapravo, dijabetes je uzrok disbalansu hormona.

 

Kako se prijaviti za radionicu „Hormoni i ishrana“?

Radionica se održava u Beogradu, od 12 do 15 sati i uključuje predavanje, spremanje zajedničkog obroka i degustaciju. Radionicu vodi Danijela Pantić Conić.
Cena je 2500 dinara.
Zakazivanje je obavezno na [email protected] ili 064 1610190.

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: