Ideje koje će vam ulepšati životni prostor

Živite u stanu kojim ste prilično zadovoljni, no s vremena na vreme želite da ulepšate životni prostor i da izmenite nešto bez velikog ulaganja. Postoji mnogo dobrih, a često i skupih ideja i predloga za uređenje ili redizajn enterijera. No, ponekad sasvim jednostavne i lagane ideje i ne previše skupe, mogu preko noći, uneti zaista velike promene u životni prostor!

Evo nekoliko praktičnih i kreativnih predloga kako da jednostavnim izmenama u stanu ili poslovnom prostoru napravite velike promene i uživate u ulepšanom prostoru!

 

Više svetlosti, više sreće!

Umesto ostave napravite trpezariju okupanu suncem

Dokazano je da svetlost leči depresiju i podstiče nas na pokret i povećava energiju. Ako živimo ili radimo u mračnom stanu, takav će nam biti i veći deo dana! Pogledajte dobro zidove koje možete da „otvorite“ i pretvorite u staklene zidove, zatorenu terasu ili trpezariju uvek okupanu suncem!

Da li umesto jednog prozora možete da postavite francuski balkon? Da li možete da postavite krovne prozore?

 

Boje koje nam ulepšavaju životni prostor!

Skandinavski dizajn, mediteranske boje

Ne deluje sve boje isto na nas i naše raspoloženje. Arhitekte će vam uvek reći „bela“! No, dizajneri će reći da je bela „dosadna“, zar ne? Zbog toga većina bira bež, oker, svetlo narandžastu…

Sigurno ne možete tek tako prefarbati zidove u crvenu, plavu ili neku jaču boju koja „jače“ i deluje na nas. Možda to nije ni potrebno! Izaberite neku jaču boju za fotelju, sofu, stolice u trpezariji. Skandinavski dizajn i boja ovih stolica razbija monotoniju natur boje.

Pogledajte koje boje su aktuelne za 2018. godinu i izaberite komad nameštaja koji će vam biti omiljeni za čitanje, meditiranje, obroke

 

Malo više slobode i kreativnosti!

Umesto klasičnog, napravite neobičan čiviluk

Malo više slobode i kreativnosti svakako vam mogu ulepšati životni prostor za tren oka! S druge strane, ako se odlučite za ideju sličnu ovom čiviluku na zidu, onda očekujte talas promena koji će krenuti kada primenite prvu ideju.

Uz ovakvo „drvo“ u stanu, ne ide običan radni prostor ili klasičan nameštaj. Malo po malo, krenuće i nove ideje, drugačiji ramovi za slike, moderniji mini bar za kafu i čaj, preuređenje kuhinje, kupatila…

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: