Igraj svoju igru – ženska verzija filma „Ošn 11“

 

Poznati američki film „Ošn 11″ (Ocean’s 11“) koji je kod nas preveden kao: „Igraj svoju igru“ dobija novu, žensku verziju u akciji „Ošn 8“ („Ocean 8“). Film nije nastavak prethodnih filmova, već rimejk filma iz 2001.

U glavnim ulogama su: Sandra Bulok, Kejt Blančet, En Hatvej, Helena Bonam Kartrer, Rijana, Sara Polson. Debi Ošn, koju igra Sandra Bulok, sestra Denija Ošna (kojeg je igaro Džordž Kluni), napravila je plan za veliku pljačku. Mesto njihove akcije je veliki događaj „Met gala“ u Njujorku. Dosta poznatih zvanica, skupog nakita, ali i obezbeđenja i kamera…

 

Igraj svoju igru na ženski način

Umesto kockarnica žene su izabrale nešto što njima blisko – nakit i veče puno poznatih i bogatih zvanica. No, kako se dočepati nakita, a da niko ne primeti?

 

Sandra Bulok kaže da će biti dosta kritičnih komentara, jer ipak, je reč o filmu koji je bio prilično popularan. Treba napraviti zanimljivu igru (i bolji scenario od već viđenog s Dodžeom Kluinjem i Bred Pitom) i pandan muškoj verziji filma s dobrim glumcima.

Iako je već izbačen zvaničan trejler filma, rimejk filma „Igraj svoju igru “ stiže u bioskope tek, 8. juna 2018. godine.

 

Žene u akciji i osveti

„Ženski film za žensku publiku“ jedan je od mnogobrojnih, sličnih komenatara za trejler, temu i podelu uloga. Svakako, nije prvi put da gledamo žene u akciji, pljački, osveti kao u rimejku „Igraj svoju igru“. Osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, tokom Reganovog mandata, kada se slavio muškarac – vojnik ili ratnik (filmovi Toma Kruza, Silvestra Stalonea, isl), pojavile su se filmovi u kojima su žene igrale glavne uloge. To su bile jake i najčešće same žene koje su se borile protiv muškog sistema.

Sećate li se filmova Demi Mur, Melani Grifit, Džulije Roberts, žena koje se bore za pravdu? Početkom osamdesetih, u nizu kriminalističkih serija, pojavljuju se i one u kojima žene igraju glavne uloge.

„Udovice“ (Widows, 1983) serijal od 6 epizoda i kasnije jedne kriminalističke drame (1985) tematikom podseća na priču o ženama iz rimejka „Igraj svoju igru“ jer su im glavni ciljevi usmereni na bogatstvo drugih do kojeg dolaze pljačkom.

 

Pogledajte i ovo:

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: