Istopite masne naslage na stomaku!

TOP PHOTO frappe

Na tržištu postoji veliki broj dodataka ishrani koji obećavaju čudotvorne efekte na skidanje viška kilograma. Neki od njih uopšte nisu efikasni, a neki mogu i da vam naruše zdravlje. Umesto toga, okrenite se zdravim receptima, kako biste održali zdravu telesnu težinu ili redukovali postojeći višak kilograma.

Lekari – promoteri zdravlja, tvrde da telo poseduje prirodnu sposobnost da povrati normalnu težinu, onda kada povrati zdravlje i ravnotežu. Telo koje je pravilno nahranjeno i fizički aktivno, ima sposobnost da povrati zdravu težinu. U tom smislu, preporučuju određene biljke, voće i povrće za uspostavljanje ravnoteže u organizmu. Evo nekih primera:

Banane

Banane sadrže kalijum, vlakna, prirodne šećere i antioksidanse – hranljive materije koje daju energiju vašem telu i uravnotežuju nivo šećera u krvi. To pomaže efikasnu apsorpciju nutrijenata i obezbeđuje bolje varenje i eliminaciju toksina.

Đumbir

Đumbir redukuje apetit i ubrzava metabolizam.

Laneno seme

Glavni sastojci lanenog semena: omega 3 masne kiseline, lignani – fitoestrogeni koji imaju antioksidativno dejstvo, vlakna, proteini i minerali, poboljšavaju zdravlje organa za varenje. Ovaj odličan čistač creva, pomaže kod zatvora i regulisanja probave.

smoothie spinach

Spanać

Bogat je fitonutrijentima, posebno beta-karotenom i luteinom – antioksidansima koji štite ćelije organizma od oksidacije. Voda je glavni sastojak spanaća. Količina lipida i ugljenih hidrata u spanaću je mala, ali zato predstavlja povrće sa najvećim sadržajem proteina! Sadrži minerale: kalcijum, gvožđe, kalijum, magnezijum, mangan i fosfor i vitamine: A, C, E, K, B6, B2, B1 i folnu kiselinu (vitamin B9).

I za kraj, evo recepta za zdrav napitak koji može da vam zameni doručak!

Frape od banane i đumbira

Nutrijenti, prisutni u bananama i ostali prirodni sastojci u ovom napitku, mogu vam pomoći da izgubite nekoliko kilograma, ali, pre svega, dugoročno, kao zamena za nezdravu prerađenu hranu, obezbediće vam dobro zdravlje!

 

blueberry banana

Za pripremu ovog frapea je potrebno:

  • 2 kašike mlevenog lanenog semena,
  • 100 g borovnica (smrznutih),
  • 1 dobro zrela banana,
  • 1 kašika đumbira u prahu i
  • 100 g svežeg spanaća.

Priprema:

Ubacite sve sastojke u blender i dobro izmutite. Odmah konzumirajte!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: