Kako istrajati u zdravijoj ishrani?

Promena ishrane veoma je značajna odluka koja treba da se pridrži u svakodnevnom životu. No, nije uvek lako istrajati u zdravijoj ishrani, posebno ako se odlučili da pređete na sirovu vegansku ishranu zbog saveta drugih. Izazova je mnogo, a navike se teško menjaju!

Ipak, evo korisnih predloga i saveta poznatih veganki Olivere Rosić, Mihaele Devescovi i Danijele Pantić Conić.

 

Budite sigurni u svoju odluku i srećni zbog nje!

Najvažnije je istrajati u svom izboru prelaska na vegansku ishranu – doneli ste jednu od najboljih odluka u svom životu, i zato, osmeh na lice! Samo izbegavanje namirnica životinjskog porekla u ishrani doneće vam i brojne zdravstvene dobrobiti, ali nema potrebe da budete opterećeni – veganska ishrana nije nikakva dijeta za mršavljenje, to je vaš životni izbor – smatra Olivera Rosić.

Kuvanjem i prženjem se uništavaju nutritijenti u hrani. Sirova hrana je prepuna vitamina i minerala, a ukusi su divni, zato uživajte!

Recepata je mnogo i veoma su jednostavni!

Imajte na umu da vam za veganske, posebno sirove recepte zaista treba malo vremena i mnogo kreativnosti. Oslobodite se, kombinujte namirnice u uživajte u novim ukusima! Ako vam se nekada jede nešto što nije na meniju, dajte sebi oduška jer je to izuzetak!

Takvih „izleta“ će kasnije biti sve manje!

Okružite se ljudima koji se isto hrane kao i vi

Prelistajte mnogobrojne sajtove ne internetu, Facebook stranice, priključite se Facebook grupama na kojima možete dobiti odgovore na pitanja. I družiti se sa ljudima koji su već prošli „početničke“ teškoće i koji se isto hrane kao i vi.

Posećujte radionice i skupove na koje dolaze vegani da se druže i razmenjuju iskustva o zdravijoj ishrani i zajedno pripremaju obroke. Ovo je važno da se ne biste zaglavili u pekari i našli u situaciji da vam se učini da je veganska ishrana veoma ograničavajuća.

I ne opterećujte se podelama, važno je da birate hranu koja je zdrava za vas i čini da se dobro osećate, kasnije ćete birati šta da zadržite, a šta da odbacite.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: