Kako ukloniti tamne kolutove i kesice ispod očiju?

Kako ukloniti tamne kolutove ispod očiju i kesice pitanje kje koje muči velik broj žena, posebno posle 35. godine. Divno bi bilo da postoji čarobni štapić koji bi ih eliminasao, ali nažalost, on još nije pronađen!

Ugalvnom se smatra da tamni kolutovi oko očiju nastaju zbog nesanice ili burnog provoda tokom prethodne noći. Ipak, u stvarnosti, postoji mnogo razloga zašto imamo velike podočnjake! Mogu biti nasleđeni, znak alergija, zadržavanja tečnosti, dehidriranosti ili toksičnosti organizma.

Problem je što s godinama koža oko očiju postaje tanja, a podočnjaci i kesice ispod očiju sve izraženiji! Takođe, zbog nepravilne ishrane, danas više od 70% žena preko 35 godina ima izražene podočnjake!

 

Kako ukloniti tamne kolutove ispod očiju?

Instant rešenje je da ih prikrijete šminkom! Odaberite korektor čija je boja najpribližnija vašem tenu i neka bude sa žutim tonom, ako su podočnjaci ljubičasti ili narandžasti. Međutim, ako su podočnjci plavi, onda izaberite korektor za nijansu tamniju od boje tena. Nanesite korektor u zoni podočnjaka, u tačkicama i utapkajte ga prstima, ne prelazeći njihovu ivicu.

Takođe, konturisanje lica može znatno da pomogne da se ublaži vidljivost podočnjaka. Konturisanjem možete ujednačiti ten, istaći ono što želite i sakriti ono što vam smeta na licu!

 

Kako ukloniti tamne kolutove prirodnom negom?

Ako niste ljubitelj krema, niti indistrijskih kozmetičkih preparata, pkušajte da tamne kolutove uklonite prirodnim sastojcima!

Postoje efikasni, prirodni lekovi za njihovu eliminaciju koji se nalaze u svakoj kuhinji.

Evo nekoliko predloga:

  1. Krompir ili krastavac – tanka šnita postavljena preko podočnjaka, ukloniće ih za 10-15 minuta.
  2. Kesice čaja – isceđene i ohlađene u frižideru, stavite na oči 15 minuta i odličan rezultat neće izostati!
  3. Vitamin C + antioksidanti – jačaju kapilare, što dovodi do manje izraženih podočnjaka. Dakle, navalite na šargarepu, paradajz, mahunarke, bobičasto voće i zeleni čaj!

Više sna, više odmora i čišćenje od toksina!

Da biste očistili organizam od toksina, najbolja preporuka su: čišćenje debelog creva, terapija sokovima ili hidroterapija. Kod terapije sokovima, organizam usled nedostatka varenje, počinje da se čisti i troši toksine iz organizma!

I najzad, najefikasnije rešenje je odmor! Ako se ujutru budite umorni znajte da se to vidi na vašem licu! Takođe, da biste bolje spavali, uveče ne bi trebalo da jedete kasno, a posebno izbegavajte hranu koja se teško vari ili razbija san!

Dovoljno sna tokom noći, u položaju na leđima i pospešuje drenažu i sprečava zadržavanje tečnosti ispod očiju. Dodatna dobit je što ćete se probudićete se sveži, odmorni i spremni za novi dan!

Ako imate problem s nesanicom, onda vam ovaj tekst može biti intersantan:

Kako pobediti nesanicu?

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: