Kako da negujete kožu tokom ledenih zimskih dana?

Zima i ledeni dani su postali naša svakodnevica. Promena temperature prilikom ulaska u tople prostorije sa spoljašnje hladnoće, vlaga i drugi atmosferski uticaji, negativno se odražavaju na kožu lica. Stres koji trpi, dovodi do toga da ona postaje suva, crvena, dehidrirana i iritirana. Zato joj treba posvetiti dodatnu pažnju kako bi uvek izgledala sveže i blistavo.

 

Prva pomoć za kožu

Ispucale usne, suva koža, crveno lice, grube šake… Zima nam uvek postavlja ozbiljan test i nega kože mora da bude odgovarajuća kako ne bi dočekali proleće u stanju koje zahteva ekstremnu obnovu. U stvari, potrebno je uraditi nekoliko stvari kako bi koža bila meka, zaštićena, svetla i hidrirana i u ledenim mesecima. Evo, kako treba podesiti negu u skladu sa potrebama kože koje diktira hladnoća.

 

Hranljive maske

Zima je idealan trenutak da razmazite svoju kožu maskama koje ojačavaju zaštitni sloj epiderma, obezbeđujući dubinsku hidrataciju. Izaberite bogate maske sa medom, vitaminima, kolagenom i aktivnim biljnim sastojcima, koje ćete uveče aplicirati na kožu. Za maksimalan učinak, ostavite ih da deluju tokom noći.

 

Proizvodi protiv crvenila kože

Ako vam je koža ispucala, tokom dana nanosite specijalne umirujuće kreme, sa zaštitnim faktorom, koje deluju protiv crvenila kože. Da biste šminkom prikrili crvenilo kože, pre tečnog pudera, nanesite prajmer zelene boje, jer ova boja neutrališe crvenilo.

 

Zaštita usana

Za savršeno održavanje usana, koristite piling od šećera i meda, dva do tri puta nedeljno. Zaštitite usne balsamom koji sadrži ši buter, maslinovo ulje i hijaluronsku kiselinu, kako biste im obezbedili intenzivnu hidrataciju. Zaštitni faktor ne sme da bude niži od 30!

 

Meka i svilenkasta koža na rukama i telu

Za glatku i hidriranu kožu, ne zaboravite da pilingujete kožu jednom nedeljno! Na taj način izbegavate ispucalost kože na izuzetno suvim delovima. Za hidriranje koristite hranljive butere za telo, koji sadrže ši buter, bademovo i arganovo ulje i aloja veru.

 

 

Ulja

Onim danima kada ne stavljate masku, zaštite i nahranite kožu bogatim biljnim uljima. Nekoliko kapi ulja zagrejte između dlanova, pa uveče nanesite na očišćeno lice. Nema opasnosti ni ako imate masnu kožu – ulja se prirodno mešaju sa epidermom, automatski regulišući stvaranje sebuma u skladu sa potrebama kože.

I za kraj, ne zaboravite da ujutro nanesete hidratantnu kremu za zaštitnim faktorom (najmanje 30), a uveče hranljivu kremu, pijete dovoljno vode, a za dodatnu negu, dva do tri puta nedeljno, koristite hranljive maske.

 

Pročitajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: