Kako dekorisati stan za Novu godinu, a da ne kupujete dekoraciju?

Kako dekorisati stan za Novu godinu, obično nije pitanje kojim se opterećujemo, jer uglavnom koristimo istu novogodišnju dekoraciju. No, ako ove godine želite da budete nešto kreativniji i da se dobro zabavite s decom, onda vam predlažemo nekoliko zanimljivih načina kako da ukrasite svoj dom.

Malo svetlećih lampica, šišarki u boji, ukrasnih kamenčića, dekoracija od drveta, školjki – materijala svima lako dostupnih, ukrasiće vaš stan na drugačiji način od prethodnih godina. Za ukras vam mogu poslužiti i: dečji auto, stara lampa, kokosovo brašno, krupna so…

 

Novogodišnji pozdrav na ulaznim vratima!

Kako dekorisati ulazna vrata na drugačiji način? Zadržaćemo tradiciju ukrašavanja i oblik kruga, ali ovoga puta ćemo napraviti originalan i ukras. Iskoristite grančice koje nađete u parku, vunicu u različitim bojama, kamenčiće, šišarke… Ovako ćete napraviti originalan ukras za ulazna vrata. Krug možete napraviti samo od grančica ili od grančica i vune. Dodajte školjke i kamečiće koje ste skupljali tokom leta, možda neku šišarku, figuricu jelena ili Deda Mraza…

Povežite sve kanapom. Ako želite možete ceo ukras ili samo kanap isprskati srebrnim ili zlatnim sprejom.

 

Kako dekorisati stan detaljima koji će ostati i posle praznika?

Ukrase za sto možete jednostavno napraviti kombinovanjem elemenata koje ćete staviti u ukrasnu kutiju ili kutiju od drveta, činiju od stakla i keramike… Materijali zavise od vašeg stana i stilova koje volite. Izaberite posudu, napunite je šišarkama, listovima od jelke i ukrasnim svećama.

Šišarke namažite lepkom koji ne štete okolini niti deci, a potom ih pospite kokosovim brašnom ili sprejom u boji.

Ako uključite decu u dekorisanje sobe ili bojenje ukrasa, svakako ćete više uživati, a oni će se  dobro zabaviti u novogodišnjim zajedničkim aktivnostima i praznicima.

Naravno, sve to možete i sami uraditi ako želite da iznenadite i obradujete ukućane.

Nekoliko detalja za dečju sobu

Dečju sobu ne treba opterećivati jelkama niti velikim ukrasima koji će zatvoriti deci prostor za igru. Drugo, svakako treba paziti na njihovu bezbednost i miran san. No, ono što deca vole jesu sitnice u kojima će uživati tokom dana ili pred spavanje.

Ukrasne lampice postavite na police za knjige ili na komad nameštaja u sobi. Ono što trajno možete zadržati je udobno jastuče u boji, poneka sjajna zveda ili zvezde koje će sijati u mraku.

 

Pogledajte i ovo:

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: