Kako izabrati posao koji vas čini srećnim?

Kada i kako odlučujemo šta će nam biti životni posao? Neki to tačno znaju još pre polaska u školu. Drugi se opredele u toku školovanja, a ima onih koji i nakon završenog, dugo traže pravi posao. Sreća je izabrati najbolje za sebe, biti zadovoljan onim što radiš, a kada, manje je važno. Dešava se i da to da životni poziv nekoga sam nađe… Kao što je našao Lidiju Grujić, pa oni „sada svim snagama zajedno uživaju“. Ona se dugo se bavi „savetovanjem“ iz oblasti holističkog koučiniga (holistic coaching). Iz želje da što većem broju ljudi približi svoja znanja, nadogradila je posao u online magazini emisiju „Srećan život na RTV Telsa. U knjizi “Kako naći idelnog emotivnog partnera” Lidija daje primenjive savete za srećan, zdrav i uspešan život!

 

Sreća se živi kada radimo na ličnom miru i zadovoljstvima

Dvadeset godina provedenog u otkrivanju ličnih vrednosti, učenju i radu oblikovalo je Lidiju u osobu koja je danas.

„Za mene je sreća sinonim za trenutni doživljaj. Ako žudite za srećom, vi neprestano trčite kako biste je ostvarili. To nije nimalo lak zadatak – ističe naša sagovornica.

Ako ste okrenuti sebi u smislu da se neprestano bavite ličnim mirom i zadovoljstvima, onda ste zdrava osoba, koja je u balansu. Stanje mira najbolje navodi ka uspehu. Fizičko i mentalno zdravlje su odgovori na način života.

 

Možete li na sekund da zamislite kako radite ono što volite?

Da um i telo čine jednu celinu, znalo se oduvek. Danas su jasni procesi sinergije i promene. Pojavom pozitivne psihologije kao grane nastao je i koučiing kao disciplina, koja poseduje svoju metodologiju u radu sa klijentima. Preporučuje se osobama koje imaju jaku želju da poboljšaju kvalitet života uz zdrav timski rad.

Najbolji način za postizanje željenih promena su idividualne konsultacije. Posebnim alatima klijent se navodi da ojača, prepozna prepreke i veštine i krene samopouzdano ka cilju, korak po korak. Osim životnog savetovanja, koučing se uspešno primenjuje i poslu.

 

Treba znati do koje granice se dajemo nekom ili nečem

Kako najbolje započeti radni dan? Lidija uveče u glavi pravi putanju kroz naredni dan.

„Ako uočim da neka obaveza nije baš prijatna njoj se posebno posvetim, sa aspekta šta ja lično mogu da uradim, kako bi sve prošlo u najboljem redu. Porodica s troje dece i četiri ljubimca zahteva veliku posvećenost. Dobra organizacija mi dosta pomaže. Dan mi je obojen malo radom, kućom, porodicom, malo prijateljima a mnogo ličnim uživanjima. Volela bih da osnažim čitaoce da žive život pun radosti i mira, a naglasiću da je prvi korak u tome reči NE. Najpre sebi a potom i drugima.“

Preporučuje svakoj ženi da bude samo žena. Ranjiva, nežna ali i strastvena, zahtevna i jaka, onakva kakva treba biti pred situacijom. Jer, kako ništa nije konstantno, tako se i naše uloge menjaju, a na nama je da u svakoj maksimalno uživamo.

Pogledaj i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: