Kako koristiti kreativnu vizuelizaciju i ostvariti snove?

Ako ste odlučili da koristite kreativnu vizuelizaciju za opuštanje, bolje raspoloženje i ostvarivanje planova i snova, ovih nekoliko praktičnih koraka vas mogu dovesti do cilja.

 

Opustite se

Ovo pomaže da se vaša podsvest podigne u odgovarajuće stanje. Sedite ili lezite i duboko udahnite. Obratite pažnju na opuštanje svih mišićnih grupa od glave do prstiju.

Vizuelizujte

Počnite da zamišljate svoj cilj. Zamislite skijanje s izvrsnom ravnotežom; zamislite kako tražite od poslodavca to što je za vas bitno… Ako želite da se jednostavno opustite, možda zamislite sebe u prirodi, osećajući nežno vetar preko kože i toplo sunce na licu.
Istraživanja su pokazala da je vizuelizacija najefikasnija kada zamislite da ste aktivno uključeni u situaciju, a ne da je gledate. Na primer, ako želite da naučite kako da se penjate, zamislite da ste na steni i fizički pomerite noge i ruke da biste pipali kamen dok se penjete. Dok vizuelizacija scene kao da gledate film nije toliko efikasna.

Osetite iskustvo

Zamislite trenutak i doživite željenu situaciju ovog momenta, kao da se ona odigrava pred vama. Kako bi se osećali na skijama kao stručnjak ili koliko ste opušteni na plaži.
Zapamtite, vaš mozak odgovara na misli na isti način na koji odgovara na akcije.

Verujte da će se vaš cilj dogoditi

Napoleon Hill tvrdi da bez emotivnog učešća i verovanja u vaše namere, nećete doživeti nikakve željene rezultate. Ne obeshrabrujete ako se to ne desi odmah. Efektivna vizuelizacija zahteva praksu, a što više radite, više ćete verovati u rezultate.

Pustite podsvest i um da se odmore

Kada završite s vizuelizacijom, duboko udahnite i nastavite s danom. Nemojte počinjati izrađivanje planova ili naglašavati kako postići svoj cilj. Dozvolite vašem podsvesnom vremenu razmišljanja da obrađuje najbolje akcije za napredovanje. Držite otvoren um kako biste prepoznali koje korake treba preduzeti ubuduće.

 

Ponovite vizuelizaciju

Pokušajte da primenjujete metode vizuelizacije oko 10 do 15 minuta nekoliko puta nedeljno ili češće ako je moguće. Možete raditi na jednom cilju istovremeno ili imati drugu temu za svaku sesiju vizuelizacije. Takođe je korisno držati beležnicu svojih ciljeva i periodično uzeti i prelistati je kako biste videli pozitivne promene tokom vremena.
Srećno.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: