Kako očistiti četke za nanošenje šminke?

Četke za nanošenje šminke koriste se svakodnevno, a koliko često ih peremo? I kako ih održavamo? Nečistoće koje se zadržavaju na četkicama mogu da izazovu ozbiljne probleme na koži, poput akni ili upalnih procesa.Preporuka je da se četkice čiste jednom nedeljno, a ako je koža osetljiva i češće da bi se izbeglo razmnožavanje bakterija. U svetu lepote, jedan imperativa je dobro održavanje higijene pribora za šminkanje. Mnogobrojne kompanije proizvode specijalna sredstva za održavanje četki.

Prenosimo nekoliko korisnih saveta kako očistiti četke za šminkanje.

 

Bebi šampon pomaže da očistite četke za šminkanje

Bebi šampon je odlično sredstvo za čišćenje četkica. Četke treba potpiti u toplu vodu i upotrebiti antibakterijski sapun kako bi se skinule naslage čestica šminke, izumrlih ćelija kože i prašine koja se nalazi na licu. Kada isperete četke, potopite ih u toplu vodu u kojoj je razmućen bebi šampon.

Ovoj tečnosti može se dodati ulje čajevca koje ima antiseptičko dejstvo.

 

Čistači za četke poznatih kozmetičkih kuća

Poznate kozmetičke kuće odavno su lansirale Brush Cleanser-e, pa sigurno nećete pogrešiti ako kupite neki iz MAC kolekcije, Clinaque Makeup brush cleanser ili pak Diorov čistač četkica. Ovi preparati pomoći će da se ukloni višak šminke s četkica, dezinfikovaće ih i produžiti vek trajanja.

Neke su otišle još dalje pa su patentirale podlogu za čišenje četki sa 7 tekstura na kojima s peru i čiste četke za lice i oči. Dizajn odgovara većini umivaonika, a podloga se ne kliza. Žene koje su je isprobale daju najveću ocenu posle čišćenja na Cleaning Mat-u, jer četke izgledaju kao nove.

 

Silikosko jaje za čistiju četku

Manja i jeftinija verzija je silikonsko jaje napravljeno poput silikonskog sunđera. Ono ima dva tipa dlačica, te se tako čiste četke za oči i četke za lice. Može se nositi na putovanja jer je mali, koristi se na kažiprstu ili srednjem prstu. Protrljajte ih peškirom i ostavite da se osuše.

Brand Sefora lansirao je suvi šampon za čišćenje četkica. Kod ovog postupka ne morate koristiti vodu, dovoljno je da naprskate koren četke i ubrzo će se čestice podići, četke će biti osvežene i spremne za ponovno koišćenje.

Na tržištu postoji i rukavica za čišćenje četki. Sastoji se od silikonske teksture za čišćenje velikih i malih četkica. Okrugli deo upotrebljava se za pranje većih četki i za njihovo dubinsko čišćenje. Talasasta tekstura namenjena je čišćenju četkica koje se koriste za nanošenje senki. Rukavica za čišćenje pomaže i u ispravljaju dlaka na četki prilikom njihovog sušenja.

 

Može i prirodno?

Ako ste pobornik prirodne i organske kozmetike za čišćenje četkica, takođe možete upotrebiti nešto iz sopstvne kuhinje. Četkice treba dezinfikovati u sirćetu, a ukoliko vam se ne dopada njegov miris, kupite sirće s aromatičnim uljem. Umočite četkice u toplu vodu ii ostavite ih nekoliko minuta. Nakon toga vodu prospite, sipajte novu i ¼ sirćeta. Stavite da se zagreje, a zatim ponovo stavite pribor za šminkanje. Posle toga ih stavite na čist peškir da se osuše.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: