Kako proizvoditi namirnice bez hemije, uz malo rada, a velike prinose?

Kako proizvoditi zdrave namirnice bez hemije, uz malo rada, a velike prinose – pitanje je na koje poljuprivrednice i države dugo već traže odgovor. Na isto ovo pitanje, priroda nam je, svojim eko sistemom dala odgovor kada je stvorila čoveka i hranu za ljude. Sva naša hrana se nalazi u prirodi i sve što priroda radi za nas je održiv sistem. Da li to znači da je da pesticidi, herbicidi i ostala šubrova narušavaju prirodu, a time i uništavaju našu hranu?

dr Piter Svon (Peter Swan)

Da, baš tako – može se proizvoditi hrana uz malo rada, a uz velike prinose samo ako se pošyue inteligentni sistem prirode – rekao je dr Piter Svon, sa Instituta za vedsku-prirodnu poljoprivredu (Vlodrop, Holandija). Doktor Svon je, ujedno i praktičar koji već 20 godina pomaže farmerima širom sveta da razvijaju prirodnu poljoprivredu.

Unapređenje zdravlja, zemljišta, čoveka i okruženja i povezivanje proizvošača i potrošača zdravije hrane (bez hemije) – tema je o kojoj će se govoriti na seminaru koji se održava u subotu i nedelju 6 i 7. aprila 2019. godine u Centru za transcedentalnu meditaciju u Dečanskoj ulici u Beogradu.

 

Vedska poljoprivreda je održiv sistem

Znanje koje donosi dr Svon pokreće veliko oduševljenje i entuzijazam kod svih polaznika i zbog uvida u suštinsku, celovitu vrednost inteligencije prirode, čime sve postaje lako i razumljivo, jednostavno i lako primenljivo.

Uz značajno manje rada i novčanih ulaganja Vedska organska poljoprivreda daje:

  • veće prinose,
  • bolji kvalitet roda,
  • manje korova i štetočina,
  • manje bolesti i poboljšanje kvaliteta zemljišta.

Doktor Svon je, na seminaru najavio da će govoriti i o oživljavanju 8 osnovnih vrednosti inteligencije prirode u zemljištu i plodovima i fiziologiji čoveka, kako bi se ostvario vrhunski kvalitet zdravlja.

 

Manje ulaganja, više prinosa, bolje zdravlje i hrana i bez hemije!

Vaso Lekic

Uspeh u uzgajanju useva, voća i povrća i lekovitog bilja bez hemije, na potpuno prirodan način, potvrdio je i Vaso Lekić.

Vaso je pokretač i nosilac projekta“ Oživljavanje sela kroz proizvodnju prirodne, zdravije hrane (bez hemije) dostupne većem broju potrošača u Beogradu“.

Pored Vasa, ovu ideju podržavaju mnogobrojni proizvođači u Srbiji i svetu. I sve je više onih koij se okreću ka prirodi, boljem i zdravijem načinu života.

Tokom seminara vedske poljoprovrede, pokazaće se sintezu drevnih i modernih saznanja, toliko važnih za današnje uslove i potrebu za višim kvalitetom života.

Znanje koje će polaznici seminara o vedskoj organskoj poljoprovredi steći tokom dva dana, vrlo je praktično, lako i primenljivo u svim uslovima, od saksija i žardinjera do najvećih plantaža.

 

Birajte danas šta će vam deca jesti sutra

Zakoni prirode koji regulišu preobražaj u životnoj sredini podržavaju principe vedske organskoj poljoprivrede i baštovanstva. U oblasti praktične primene, učesnici seminara stiču doboko razumevanje tehnika najuspešnjije prirodne poljoprivrede i baštovanstva. To su, ujedno najjednostavnije i najlakše tehnike za rad.

Učesnici seminara uče da su baštovanstvo i poljoprivreda prirodan izraz “usklađivanja sa Proizvodnom inteligencijom Prirodnog zakona”.

Poljoprivrednim proizvođačima koji hranu proizvode na ovaj način, Green Philisophy i Zadruga restoran obezbeđuje podršku i otkup.

Cena seminara je 7 500 dinara, a broj mesta je ograničen. Za detaljnije informacije i prijave, pišite na: [email protected] ili pozovite organizatora na broj: 064 1972 602.

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: