Kako promeniti način ishrane i zdravije se hraniti?

Iako ste svesni da vaš izbor namirnica nije najbolji da treba zdravije da se hranite, niste baš sigurni kako lako promeniti način ishrane i preći na obroke od kojie se dobro osećate svakog dana. Znate šta je zdravije za vas, ali ne znate odakle da krenete? Ili još teže, ne znate kaoko to da spremite? Tačno je, ima i onih koji kažu: „E kada bi me samo neko drugi spremao sve to za mene, bilo bi mi sve lakše!“ Verujem da je to i zaista tako.

Svaka promena, te i promena ishrane prolazi kroz nekoliko faza, koje možete otkriti u nastavku teksta, gde ćete ujedno dobiti i odgovor na pitanje kako promeniti način ishrane i koliko vremena vam treba da usvojite ovu promenu?

 

Svesnost, interesovanje, testiranje i rad na sebi!

Prva faza ka promeni ishrane (ili bilo kojoj drugoj promeni je) svesnost o drugačijem (awarness stage). Činjenica je da naša uverenje su, veoma malim delom zaista, naša i da sve navike, uverenja i strahove, zapravo usvajamo od naše okoline, često bez pitanja o njihovoj istinitosti i validnosti. Isto važi i za ishranu. No, posle saznanja da želite promenu, sledi intersovanje (interest stage) za sve što promena donosi. To je faza traženja dodatnih informacija.

Stepen vrednovanja (evaluation stage) je treća faza, kada sve podovragavamo misaonom eksperimentu i razmišljamo da li je sve to vredno promene ili ne. Potom dolazi prava faza isprobavanja (fizička) i ispitivanje nove ishrane.  I na kraju dolazi faza prilagođavanja (adoption stage). Ovo je odlična faza, iskoristite je da utemeljite dobre navike!

 

Radionice sirove ishrane za početnike?

Da biste uspeli i istrajali u svemu, važno je da se povezujete sa svima koji slično misle i da na radionicama savladate osnovu sirove ishrane. Ovde možete naučiti kako da spremate smutije, biljne napitke, namaze, sireve, slatkiše, krekere i cele obroke. Lepo je kada upoznajete druge koji misle isto kao i vi i kada razmenjujete korisne ideje koje vas motivišu.

Ili još bolje, nađite svog mentora koje će vas, na radionici pripremljenoj samo za vas, tj. u radu 1:1 uvesti u sirovu ishranu. Možda vam se to učini kao skuplja varijanta, no, zamislite da sve što je neko godinama učio i isprobavao, vi dobijete kroz praktičana rad za samo nekoliko sati? To mnogo znači i vredi, zar ne? Drugo, to je odličan uvod u celu priču i važna podrška uz rad sa nekim ko ima više iskustva u pripremi hrane od vas.

 

Korak po korak uz promenu ishrane je dobar početak!

Radionice sa Danijelom Pantic Conic

Svaki početak je težak i ako želite da olakšate sebi, krenite od malih promena. Na primer, uvedite smuti svakog dana, a potom izbacite inustrijski šećer. Zatim, posle nekoliko dana, zamenite mlečne proizvode ili jaja. Uvek ima zdravijih proizvoda koje sami možete da napravite ili kupite od nekog ko ih sprema za vas.

I na kraju, da biste istrajali u promeni, potrebno je da 21 dan ponavljate iste navike i tada one postaju vaša rutina! Okružite se istomišljenicima, nastavite i dalje da istražujete, isprobavate i svakog dana uvodite nešto novo. Ne odustajte zbog vašeg zdravlja, boljeg izgleda, divne energije, života bez kese lekova, života u pokretu…!

Kada znate kako promeniti način ishrane i navike i uverenja koja su toliko ukorenjena u nas i naše misli, onda možete bilo šta promeniti! To je divan osećaj kada možete da trčite kada poželite, da obučete šta želite, da znate da vam ništa ne fali i da ste zdravi!

 

Nova radionica sirove ishrane sa Danijelom Pantić Conić i Zoricom Jauković, tehnologom održava se 17.6.2019. godine u poedeljak, od 18 do 21 sat u Energy house (Budimska 25, Dorćol).

Radionica i degustacija 2 000 din, a prijave su na broj telefona:  064 16 10 190.

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: