Kako se izboriti s celulitom u trudnoći?

Celulit – noćna mora svih žena

Ako mislite da su strije vaš jedini problem u trudnoći, varate se. Tu je naravno i celulit, bolest od koje pate tinejdžerke, devojke, sredovečne žene pa i trudnice. Celulit je spor degenerativni proces u potkožnom masnom tkivu. Ukoliko se ne leči na vreme i na odgovarajući način opterećuje zglobove i pogoršava cirkulaciju.

Najčešći razlozi pojave celulita su: nepravilna ishrana, disbalans hormona, loša cirkulacija usled premalo kretanja, visokih potpetica, uske odeće… U trudnoći, najvažniju ulogu igraju hormoni, a posebno ženski hormon – estrogen koji povećava propustljivost krvnih sudova zbog čega i nastaje celulit.

Kako se izboriti s celulitom u trudnoći?

Hranite se zdravo i unosite namirnice bogate cinkom, vitaminima C i E, kao i vitaminom B6 jer potpomažu koži da bude elastična, a to je posebno vaćno kada ste u drugom satnju.

Verujem da ste već koristile mnogobrojne preparate za otklanjanje celulita? Neki su vam prijali i primetili ste promene na koži, a opet s nekim drugim niste bili zadovoljne. Prilikom izbora određenog preparata treba se konsultovati sa dermatologom ili farmaceutom koji može da vam preporuči najbolji proizvod.

Obavezno pročitajte uputstvo. Kreme za otklanjanje celulita treba će revitalizovati i učiniti je glatkom. Prilikom dugotrajne upotrebe pojedini preparati će redukovati masno tkivo. Blage masaže prijaće vašoj koži, a ujedno će poboljšati i mišićni tonus.

 

Kako napraviti kremu protiv celulita koji možete koristiti i u trudnoći?

Da biste napravili kremu protiv celulita, potrebni su vam sledeći sastojci:

  • 100 ml dečje kreme,
  • 5 do 6 tableta mumije,
  • 20 kapi eteričnog ulja narandže i
  • 3 do 5 kapi ulja cimeta.

U teglicu stavite kremu, istisnite mumijo i promešajte (poželjno je da se tablete drže u frižideru jer ih je lakše istisnuti). Dodajte 20 kapi narandžinog ulja i 5 kapi ulja cimeta.

Sve sastojke promešajte, poklopite i ostavite da odstoje 8 do 10 sati. Promešajte ih još jednom pre nego što nanesete kremu na telo. Imajte na umu da koža sve apsorbuje za 3 minuta i da pažljivo treba da birate kreme za sebe, a posebno kozmetiku za bebu! Najbolje je da koristite prirodne kreme i ulja kao što je kokosovo ulje. Tokom vrelih letnjih dana, najbolje je koristiti prirodna ulja i prirodne kreme bez veštačkih konzervanasa.

 

Ishrana i voda su najvažnije!

Ako želite tokom trudnoće da izgledate lepo i sveže, pažljivo birajte namirnice koje jedete jer loša ishrana se „vidi“ na vašoj koži!

Pijte dosta tečnosti. Voda čisti organizam i poboljšava izlučivanje toksina.

posetite kozmetičara čim primetite da vam je koža masnija nego inače. Obezbedite svojoj koži dovoljno vlage. Bez obzira na tip kože upotrebljavajte hidratantne kreme kako biste sačuvali njenu elastičnost.

Obezbedite sebi zdrav san. Ukoliko patite od nesanice pomoći će vam masaža ili slušanje neke lagane muzike.

I naravno radujte se dolasku novog života.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: