Kako šminkom sakriti nedostatke?

Šminkom se može sakriti sve ili skoro sve! Bubuljice, fleke, pege… Nije priroda svakog obdarila savršenim licem i tenom.

Istraživanja pokazuju da je većina žena nezadovoljna svojim izgledom i da bi se najredije podvrgle plastičnoj hirurgiji. No, ne mora baš svako nezadovoljstvo da se reši operacijom! Srećom, tu su puderi, toneri, korektori, senke… Za nekoliko minuta šminkom možete sakriti nedostatke, smanjiti nos, prekriti podočnjake ili pege.

Želite li da znate kako?

 

Konturisanje čini čuda!

Činjenica je da konturisanje ili senčenje čini čuda i da ove transfrmacije pretvaraju „žabe u princeze“! Senčenjem možete „skinuti“ velike obraze, podići jagodice ili kapke, smanjiti nos! Dovoljno je da koristite 2-3 različite nijanse i da uklonite sve što vam smeta!

Tamnije nijanse koristite za delove lica koje želite da sakrijete. Konture nanosite ispod jagodica, oko linije kose, ispod vilične kosti. Tamnije konture „terajte“ ka spoljašnosti glave.

Svetlije nijense koristite za delove koje hoćete da istaknete! Svetliji deo nanesite na centar čela, bradu, ispod očiju i iznad vilične kosti.

Kada završite konturisanje lica, koje je osnova za dobar izgled, možete izabrati prirodan izgled ili neke od aktuelnih stilova u šminkanju.

Za „prirodan izgled“ morate imati dobro lice!

Ako volite diskretnu šminku, znajte da za nju morate imati „dobru podlogu“. Samo čisto i negovano lice dozvoljava „prirodan izgled.“ Tretmani zlatom su dobri za dubinsko čišćenje lica i podmlađivanje.

Verovatno je najbolje da se ovako šminkate tokom leta. Uz nešto tamniji ten lica, podočnjaci će biti manje izraženi, vaše lice odmornije i lepše. Ako nemate podočnjake, biće vam dovoljni samo ruž ili sjaj za usne i maskara!

Ako želite da oko učinite većim, stavite belu olovku na unutrašnjost linije donjeg kapka. Ako želite da ga smanjite, koristite tamne olovke.

Da biste povećali usne, koristite svetlije tonove i olovku.

Ako imate više od 35 godina, preporuka je da maskaru nanosite samo na gornje trepavice da ne biste „dodavali“ sebi godine!

 

Koristite pudere koji imaju minerale i ulja

Pre svakog nanošenje pudera ili šminke, obavezno nanestite kremu za lice. Birajte što prirodniju kozmetiku, bez veštačkih konzervanasa.

Ako imate bubuljice, ne bi trebalo da koristite velike količine korektora i pudera u prahu, već da izaberete tečni puder koji će se najbolje prilagoditi vašoj koži i pokriti nedostatke. Danas možete naći dobre pudere koji sadrže minerale i ulja. Oni se dobro nanose, lako pokrivaju crvenilo i proširene pore i nisu toliko „vidljivi“ kao puder u prahu! Puder u prahu je najbolje koristiti za scensku šminku i slavlja koja traju ceo dan.

Kada se našminkate, da bi vam šminka trajala ceo dan koristite fiksator šminke u spreju.

I na kraju, ipak, ne brinite, što ne može da sakrije šminka, sakriće foto-šop!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: