Kako smršati i ne vratiti kilograme?

Želite smršati i ostati na novoj željenoj kilaži? Uspevali ste da izgubite 5 i 10 kilograma uz pomoć raznih dijeta, ali oni su se ponovo vraćali? Moguće je i da su se pre svake sledeće dijete kilogrami uvećavali. Pomerali ste granice, a da toga niste bili svesni. I tako u krug, godinama. A vi samo želite smršati i ne vraćati se u taj krug. Želite novu sebe!

Neki su i uspeli u tome. Ovo je primer žene koja se može pohvaliti rezultatima.

 

Lako je smršati 44 kilograma!

Ružica Reljan hranila se neredovno. Često je to bio jedan obrok dnevno, nekada dva. Prvi obrok bio je posle 17 časova i to je najćesce bilo nešto iz pekare. Danas Ružica ima tri obroka, hranu sprema kod kuce i nosi je na posao. Na taj način tačno zna od čega je pripremljen obrok i na koji način. Hranu sprema u posuđu boljeg kvaliteta na niskim temperaturama, tako da svi hranljivi sastojci koji su potrebni organizmu, ostaju u hrani. Njena promena režima ishrane počela je 12.4.2017. kada je imala 123 kg i traje i danas. Do 31.12.2017. Ružica je smršala 44 kg i istu kilažu održava poslednjih 6 meseci.

 

Problem je u „belom“

Najveći problem za Ružicu bila je hrana iz pekare, tačnije testo, belo brašno i šećer.

„Mnoge „zdrave“ namirnice koje sam konzumirala imale su skrivene šećere, a da to nisam znala“- priznaje Ružica.

Kada je počela intenzivno da se bavi sobom, kako na mentalnom tako i na nivou ishrane, shvatila je da u skoro svim industrijskim proizvodima ima šećera. To je jedan od razloga zašto su razne dijete neuspešne, zašto i pored truda, kilogrami „ne idu dole“. Izbacivanjem belog brašna i šećera  iz ishrane, Ružica je videla promene. Prvih dana, dok se telo čistilo, bilo joj je teško, ali uskoro je sve postalo jednostavno. Sada je presrećna što više nema želju za slatkišima kakvu je ranije imala.

 

Kičmi hvala za promenu

Za kompletnu promenu koju je napravila u svom životu, na sreću ili žalost, zaslužan je njen problem sa kičmom. Došla je do takvog stanja da je 7 dana ležala skoro nepokretna u krevetu. To je bila neka vrsta okidača za nju. Pošto telo više nije moglo da funkcioniše, shvatila je da nešto mora menjati.

„Od tada kreće detaljno proučavanje ishrane, analiza svih dosadašnjih dijeta, kako je koja delovala na mene, šta mom organizmu prija, a šta ne…“- seća se Ružica.

To je bio početak avanture, čiji je rezultat današnji izgled  i zadovoljna žena.

 

Krenite od sebe!

Ružica svima savetuje da se prvenstveno okrenu sebi, da budu iskreni sami sa sobom i priznaju zašto jedu mnogo hrane, kada i u kojoj situaciji potežu za hranom i šta je to što „zatrpavaju“ na taj način… Kaže da je potrebno i opustiti se, jer što više razmišljamo o mršavljenju i dijetama, postižemo suprotan efekat, pošto se stvara tenzija „moranja“.

„Slušajte sebe i svoj organizam. Oslobađanje od loših navika, ne može se desiti preko noći, jer tako nisu ni nastale. Najbolje je ići korak po korak, dan po dan.“

Za početak možete izbaciti šećer i belo brašno. Kada izdržite jedan dan, budite srećni što je uspešno prošao. Zatim isto to nastavite drugi dan, pa treći i tako redom. Nećete ni primetiti, a kilogrami će polako nestajati.

 

Vežbajte obavezno!

Fizička aktivnost je veoma bitna kada želimo da imamo lepo telo. Izaberite ono što vama najviše odgovara.

„Ja sam stalno imala otpor prema vežbanju, a kada sam počela, sada ne stajem. Telo traži da vežba i super se osećam. Najbitnije je da budete podrška sami sebi, jer niko umesto vas to ne može da uradi“- savetuje Ružica.

U želji da pomogne svima koji žele da se oslobode viška kilograma, osnovala je i FB grupu „Hronologija zdravog života“, u kojoj svojim primerom rado motiviše ostale članove.

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: