Kako ulepšati stan bez velikog renoviranja?

mali-stan

Kako brzo i lako osvežiti stan?

Kad nam je stan pun sunca i svetlosti u proleće ili leto, lako je da se osećamo dobro u njemu. No, nama je, zapravo važnije da tokom hladnih dana uživamo u svom domu, jer više vremena provodimo u stanu, svetlosti je manje, kao i svežeg vazduha, te boravak u zatvorenom prostoru ume da bude prilično sumoran…

Manje ili više boja na zidovima?

Stan u 3 boje
Beli zidovi se dobro kombinuju uz sivi nameštaj s crno-belim detaljima

Znate li da arhitekte obožavaju bele zidove? Oni uvek preporučuju što manje boja na zidovima iz nekoliko praktičnih razloga…

Moda, da, moda se često menja, te biste i vi češće bili upućeni na izdateke, ako želite da pratite nove ideje u uređenju stana. Umesto toga, izaberite trajno rešenje koje će se uklopiti uz svako vaše raspoloženje i uneti mnogo svetlosti u stan.

Dakle, ako možete da okrečite stan pre jeseni, to je već dobar korak ka više svetlosti i boljeg raspoloženja u vašem domu – upravo onako kako poručuje i feng šui!

 

Zašto beli zidovi?

Prvi razlog je taj što je bela večna! Drugi razlog je što će vam uneti mnogo svetlosti u stan. Treći jer se beli zidovi dobro kombinuju uz sve stilove – klasičan, moderan, futuristički…

beli-zidoviI na kraju, sve jake boje u vašem stanu, posle samo godinu dana vam mogu dosaditi, što se s belom neće dogoditi…

I, na kraju, kada pogledate sve što uneste u stan: sve stvari, nameštaj i detalje (knjige, ramovi, ukrasi, suveniri) obično su u različitim bojama, a to je često, previše boja u stanu.

Zato je jednostavnije izabrati belu za zidove i više detalja od stakla, poput, kugli i ogledala u kojima se prelama svetlost. To će vam doneti i više radosti u životu, prema feng šuiju.

Komad po komad – i nameštaj je renoviran!

zuti-dvosedUkoliko vam je komplikovano da menjate boje zidova u stanu, promenite nekoliko detalja zbog kojih ćete se osećati bolje. Na primer, ako vam su vam dvosed ili velika udobna fotelja u dnevnoj sobi previše stari, zamenite samo taj komad nameštaja. I već se osećate bolje, zar ne?

Komad po komad i eto novog nameštaja! Kada to rasporedite na dugih 6 zimskih meseci, uspećete da, na sporiji i lakši način za vaš budžet, renovirate veći deo nameštaja.

detalji-su-vazni

Detalji koji život čine lepšim

Ako vam ni ova opcija nije prihvatljiva, krenite od detalja. Zamenite, npr. ogladalo, lampu, saksije za cveće, prostirke, prekrivače za krevet, zavese, bilo šta od toga! Ukoliko imate teške i tamne zavese, zamenite ih svetlijim. Ne samo da ćete se rešiti gomile prašine, već ćete uneti svetlost u svoj dom. Birajte zavese koje lako možete oprati ili skloniti kada je potrebno. Isto učinite i s velikim tepisima koje je teško pomeriti i očistiti. Praktičnije ih je zameniti malim prostirkama i krparama koje možete ubaciti u mašinu za pranje veša.

Novo ogledalo, ram za sliku ili vaza, uneće male promene u vaš stan, ali  sasvim dovoljne da se osećate bolje zbog novog detalja.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: