Kako ulepšati životni prostor na lak način?

Nekoliko izmena u dvorištu, na fasadi, ogradi ili terasi, mogu ulepšati životni prostor, a ne moraju vas mnogo koštati. Tako možete iskoristiti stare gume, gajbe od voća, stare korpice koje vam stoje u špajizu, žardinjere…

Uzmalo boje, starih stvari, cveća i nekoliko kreativnih ideja, uživaćete u novom hobiju i dekorativnim detaljima.

Pogledajte 5 jednostavnih i ekonomičnih ideja koje mogu ulepšati vaš životni prostor i ispuniti vam dan dok ih budete stvarali.

 

Neobična žardinjera od starih guma!

Ukoliko niste vozač, stare gume možete naći skoro svuda, na otpadu, kod prijatelja u garaži ili možda kod komšija koji su vozači. Pored gume, potrebne su vam i boje, prostor za veliku žardinjeru, zemlja za cveće i seme (ili već zasađeno cveće). Od starih guma možete napraviti razne oblike žardinjera, veliku šolju za čaj, čajnik, labuda, sat, fontanu…

 

Murali na fasadi kuće

Mali ili veliki, urađeni kao detalji ili celovite slike, murali mogu ulepšati fasadu vaše kuće ili terase. Bez obizira na to da li živite u velikom stanu, kući ili u garsonjeri, murale možete uraditi na bilo kom delu stana ili terase, na otvoreno ili u zatvorenom prostoru. To može biti spoj murala i drugih materijala, poput ovog bicikla na fasadi, kojem su pridodate prava korpa za voće ili cveće i saksija s cvećem. Isto tako možete oslikati prirodu uz kooju ćete uklopiti pravo cveće u saksijama.

Druga ideja koja može izgledati lepo, jeste mural na ogradi ili jednom delu ograde. Od vaše kreativnosti i maštovitosti, a na kraju i naklonosti, zavisi kakva će slika biti. Cveće, polje makova, šuma, voz, tvrđava, možete oslikati vse što poželite ili angažovati slikara da to uradi za vas i vaš prostor!

 

Mali stanovi moraju biti funkcionalni!

Pored ovih malih izmena na dvorištu, na terasi, ono što bi vam značilo je da, jednom godišnje sredite stan, a posebno delove koji su uvek zatrpani stvarima. Kuhinja i kupatilo su prostori u koje uvek odlažemo stvari, te bi njih prvo trebalo srediti. Isto važi i za male stanove i garsonjere koji brzo postanu velike ostave.

Ako vam je tanak bužet, kao što obično jeste, uvek postoji način da ulepšate stan bez velikog renoviranja.

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: