Ko kreira naše frizure?

BlondieDa li ste se ikada zapitali ko kreira naše frizure i modne trendove u svetu? Ko odlučuje koje boje će biti aktuelne sledeće sezone i koja dužina kose. Ako ste pomislili da je reč o jednoj osobi – pogrešili ste. Ako mislite da ih je nekoliko – blizu ste konačnog rešenja.

Pobednici kreiraju modne trendove!

ColorzoomCCNaime, u svetu se svake godine održi nekoliko takmičenja najboljih salona na kojima može biti prijavljeno i 60.000 učesnika. Najveća nagrada pobedniku je činjenica da će njegov rad biti modni trend jedne sezone u narednoj godini.

Claude CFrizure za narednu sezonu!

U ekskluzivnom intervjuu za portal „Eva i ja“, Klod Komea (Claude Comeau), direktor edukativnog „Colorzoom“ centra za Kanadu, Ameriku i Srbiju. Njegov salon je pobeđivao na ovim takmičenjima i kreirao frizure godinu ili dve godine unapred, govori o bojama, trendovima i poznatim frizurama.

„Frizure ili modni trendovi u ovoj oblasti, obično se kreiraju dve godine unapred. Biramo nijanse i boje za koje verujemo da će imati istorijsku vrednost – objašnjava Kome.“

Broj 1 u Kanadi!

Klod je frizer broj jedan u Kanadi i trener koji u toku godien obiđe celu planetu kako bi frizerskim salonima predstavio trendove za nobu sezonu ili za dve sezone unapred i pokazao im kako da šišaju mušterije, menjaju bolje, kombinuju pramenove i odgovaraju na mnogobrojne zahteve svojih klijenata.

„Često tu ima i frizura koje su se ranije nosile, ali novina je njihova intenzivnost u drugačijem izboru boja ili bogatstvo u kombinaciji boja. Pre 2 godine, na primer, bila je opet aktuelna takozvana bob frizura, međutim, to je dekonstrusana „Bob“ frizura“, jer se nije videla precizna linija u šišanju. Akcenat je bio i na iznijansiranim pramenovima, dužim ili kraćim. Vi nećete znati kako je to urađeno, ali ćete primetiti više maštovitosti nego kod klasične bob frizure.“

FB_IMG_1424776545533Nove ideje i stilovi u šišanju, frizure i boje kreairaju se od bogate palete koja sadrži, neverovatnih 256 miliona nijansi! To obično oko, svakako neće ni primetiti, no vrhunski frizeri će uočiti razliku. Taj izbor modni časopisi i frizerski saloni širom sveta proglasiće za modni hit jedne sezone.

„Sada su u modi hipsterske frizure koje uspešno kombinuju stare i nove ideje, boje i način šišanja kose“ – objašnjava Aleksandar Bijelogrlić, vlasnik poznatog beogradskog  salona „Aleksa La Vie“ koji je i sam sa svojim timom frizera učestvovao na ovim takmičenjima i čiji su modeli dobili nagrade za inovatinvost i našli se u poznatim svetskim katalozima. Velika je čast biti na ovim takmičenjima, no za to morate biti kreativni i pokušati da budete jedinstveni, dodaje Aleksa.

Hipsterski stil u friziranju je prilagođen svim generacijama i svi ga podjednako dobro mogu nositi i to je njegova prednost.

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: