Koje biljke „privlače“ novac?

Feng šui stručnjaci tvrde da sve lepe zelene biljke, posebno one sa okruglim listovima, mogu doneti ne samo pozitivne vibracije, već i blagostanje i bogatstvo ukućanima ili firmi u kojoj se nalaze.

 

Biljke su za ukras, lek ili blagostanje

Drevna filozofija uređenja doma, feng šui, tvrdi da sve što nam treba da bismo oplemenili svoj prostor imamo u prirodi, a da bismo privukli ono što nam nedostaje, potrebno je da se držimo nekih pravila. Postoje biljke koje u dom unosimo kako bi nam ukrasile prostor. Neke od njih su lekovite, za druge se veruje da ukućanima donose sreću, podstiču kreativnost, ljubav, napredak i blagostanje. Često ih možemo videti u bankama i kancelarijama, a u azijskim zemljama biljke se prenose generacijski.

 

Najpoznatija biljaka koja donosi novac je krasula

Ako želite nekome uspeh u poslu  i da zaradi dosta novca onda mu poklonite krasulu. Japansko drvo, poznato je i pod nazivima „drvo novca“, „dolar drvo“ ili „parice“. Zvačićan naziv je „Crassula ovate“.

Krasula ima pune, kružne listove koji podsećaju na kovanicu novca. Idealno mesto za nju je u blizini ulaznih vrata. Potiče iz oblasti Južne Afrike, a spada u sukulentne biljke (listovi su mesnati, skladište vodu). Dostiže visinu do 3m i cveta tokom zime, pa sve do proleća, sitnim belim cvetovima. Zahteva zimsko mirovanje kada biljku treba zalivati sa što manje vode, 1-2 puta tokom cele zime. Idealna temperatura u tom periodu je oko 10C. Može biti i na toplom, ali je u tom slučaju treba češće zalivati. Zemlja u kojoj se sadi ista je kao za kaktuse. Nije joj potrebna ni velika saksija, mada će u većoj brže napredovati.

 

Pahira (Pachira Aquatica) zamenjuje bilo koji od 5 elemenata

wikipedia foto

U Istočnoj Aziji nazivaju je „drvo novca“ i  povezuju s dobrom srećom u poslu i finansijama. Prema feng šuiju, donosi sreću, zdravlje, napredak i novac u dom zbog svojih pet velikih listova koji simbolišu pet feng šui elemenata: metal, drvo, vodu, vatru i zemlju. Zato se i smatra da može da zameni i aktivira elemente koji nedostaju u domu. Voli svetla mesta, ali bez direktnog sunčevog uticaja. Potrebna joj je visoka vlažnost vazduha i povremeno orošavanje. Veruje se da joj možete pojačati efekat ukoliko je držite u crvenoj saksiji,  jer se crvena boja smatra bojom radosti i strasti. Možete na nju vezati i crvene i zlatne tračice ili u ispreplatano stablo staviti kovanicu. Interesantna je i to da, država Tajvan za izvoz ove biljke ostvaruje veoma visoke godišnje prihode, zbog čega se smatra da je magnet za novac i blagostanje.

Za privlačenje novca preporučuje se i bambus ili fikus gumijevac. Bilo koji da izberete, svakako će vam ukrasiti prostor!

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: