Konturisanje lica – vidljivo „skida kilograme“!

Konturisanje lica postaje sve popularnije u svetu zahvaljujući nekolicini poznatih lica. Kim Kardašijan je među prvima koja počela da radi konturisanje lica. Ona bez konturisanja ne izlazi u javnost. Posle nje, najpoznatija po konturisanju je Dženifer Lopez. Za Kim i Dženifer ovo je način da skinu nekoliko kilograma u da uvek izgledaju sveže i odmorno.

Konturisanjem lica možete istaći sve što želite ili sakriti sve što vam smeta. To može biti veći nos ili njegov nepravilan oblik, male oči, spušteni kapci, pa i višak kilograma…

Da biste dobro savladali konturisanje, potrebno je da naučite nekoliko poteza!

 

Tamnim tonovima skrivate, a svetlim ističete!

Prvo što bi trebalo da znate je gde da nanosite tamne nijanse kontura, a gde svetlije.

Za sve što biste želeli da sakrijete i vizuelno smanjite, koristite tamnije tonove. Nanesite in na ivice čela, na ivicu brade i ispod jagodične kosti. Kada ga rasteljavate sunđerom, činite tu ka spoljašnosti lica. Dakle, konturu oko linje kose, razmazujte ka kosi; liniju ispod vilične kosti, razmazujte ka vratu, dok liniju na jagodicama terajte ka ušima.

Svetliji deo (highlighter) nanesite na predeo ispod očiju, na centar čela, cenatar brade i iznad vilične kosti. Potom ih nežno utapkajte sunđerom, kako se linije, uopšte ne bi ni poznavale.

 

Kako smanjiti ili povećati nos ili čelo?

Ako želite da smanjite nos, onda nanesite tamniji kontur na liniju nosa, s jedne strane lonije nosa i s druge strane linije nosa, no nemojte ih spajati! U sredini nanesite svetliji kontur.

Ako želite da vam vizeleno čelo izgleda manjem onda nanesite tamniji kontur uz sam skalp. Nanesite više tamnijeg kontura,  a manje svetlijeg. No, ako želite da vizelno povećate čelo, onda bi tebalo da dodate više svetlijeg kontura, a manje tamnijeg ili, ako je potrebno, tamniji deo uopšte ne morate ni stavljati.

 

Konturisanje lica završite bronzerom

I na kraju, kada dobro utapkate konture, i našminkate oči, trebalo bi da ih „sačuvate“ da bi što duže stajali na vašem licu. Možete to učiniti na dva načina. Jedan je da preko našminkanog lica naprskate sprej koji učvršćuje šminku. Ovaj sprej će vam dobro doći na visokim temperaturama ili vetru i kada idete na proslavu koja traje nekoliko sati.

Drugi način je da bronzerom „fikisarte“ konture na obrazima i sa strane očiju.

Savet: Kada nanosite puder, možete ga naneti prstima ili još bolje četkom. Konture uvek definišete sunđerom predviđenim za konturisanje.

 

Kako konturisanjem uvećati grudi?

Verovali ili ne, na isti način kao i lice i vrat, tako možete konturisati i grudi. Ako niste ljubitelj operacija i silikona, a želite da imate grudi veće za broj ili dva, poslužite se svojim priborom za konturisanje lica.

Tamnije nijanse dodajte tamo gde bi vam se, prirodno oslikala „senka“ na grudima, kao i iznad i ispod ključne kosti, s leve i desne strane.

Savet: Birajte tonove 2-3 nijanse svetlije od tena kako bi se šminka što manje videla i izgledala prirodnije!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: