Korisne ideje za odlaganje nakita

 

Odmah po rođenju, mlade damice među prvim poklonima, dobijaju nešto od nakita. Minđuše im najčešće budu prvi pokloni, kasnije ogrlice i narukvice. Vrlo brzo počinju same da biraju i lako se prodavnice nakita presele u naše domove. I tako ostane ceo život, o čemu je pisala i Ivanka Tram. „Delovi jezika, kulture, pejzaža, hrane i dizajna koje otkrivam širom sveta mogu se pronaći u svakom komadu nakita koji posedujem.“

Za velike ljubitelje nakita, nameće pitanje gde spakovati sav taj ankit da bude na dostupnom mestu i lako vidljiv, a da ne narušava izled prostora u kojem živimo.

 

Koliko nakita imate?

Nije isto kada 3 para minđuša i 2 ogrlice čine vaš nakit i kada u kolekciji odavno ne znate koliko čega imate. Sredine ovde najmanje ima. Prve dame ne razmišljaju mnogo o tome na kom mestu će držati svoj nakit. Najverovatnije su ona dva para miđuša koja trenutno ne nose u kutiji u kojoj su i kupljene, kao i ogrlica. Zna im se tačno mesto odlaganja i prilika kada će se upotrebiti. Druge dame već ozbiljije moraju rasmisliti o mestu čuvanja svog bogatsva. Idealno bi bilo kada bi za tu namenu imale ormar sa policama, pregradama, fiokama i unutrašnjost vrata za oglice.

Oglice ukras vrata i doma

Kada ne mogu da budu uredno spakovane u zatvorenom delu, onda ih treba koristiti kao ukras prostora. Oglice, kao najveći komadi nakita, traže najviše mesta i najbolju organizaciju. Najpreglednije su kada mozemo da ih pustimo pojedinačno da vise na uramljenom ukrasnom platnu, čiviluku, vešalici, šipci, kukicama na drvenoj tabli. Izbor pored količine, zavisi i od ukusa, mogućnosti. Obavezno treba voditi računa i o tome kako će se uklopiti sa ostatkom nameštaja.

 

Bisere u staklo

Zanimljiva ideja za odlaganje oglica je i u staklenim posudama. Posebno biseri lepo deluju u providnim činijama, ćupovima, vazama, bokalima, širokim čašama. Takođe, lepo i praktično može biti držati ih i u keramičkim činijama ili šoljama od porcelana. Bele posude uklapaju se uz većinu enterijera. Ukoliko ostatak prostora dozvoljava, cvetni i pozlaćeni komadi posuda za čaj ili kafu, koji upakovani čekaju svečanu priliku, mogu ugledati svetlost dana.

 

Narukvice

Sve ono što je valjkastog oblika odlično će biti za odlaganje narukvica. Rolnu od ubrusa često oblažu različitim materijalima, spajaju je sa stalkom i tako se dobijaju dve otvorene strane sa kojih se mogu skidati i stavljati. Držači za ubrus mogu biti od pomoći. Flaše providne ili obojene u drugu adekvatnu boju, takođe mogu posluziti za ovu svhu. Gledajte da uskladite grlo i telo flaše za obimom vaših narukvica.

 

Minđuše i prstenje

Najmanji komad nakita jesu minđuše i prstenje ali to ne znači da ih je jednostavno spakovati i nerasparene, nezamršene, pronaći brzo. To je veoma važno kada tačno plave minđuše u obliku cveta hoćete da nosite uz novu haljinu. Idealno bi bilo, da svaki par minđuša bude vidno odvojen. To može biti u kutiji za nakit sa mnogo malih pregrada, mrežici na ramu za slike, kukici na platnu. Prstenje je jednostavnije jer se ne mrsi, pa može zauzeti i činijice i fiokice.

Kao što koristite nakit kako biste kompletirale lični izgled, upotrebite ga i za dekoraciju doma. Izbora je mnogo.

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: