I kraljevske porodice prave greške!

I kraljevske porodice prave greške i lapsuse! Skandali poznatih dinastija izazivaju isto pažnje koliko i greške političara ili umetnika. Nekad se čini, da kraljevskim lozama nije dozvoljeno da greše, te se njihove greške dugo pamte i teže praštaju!

Izgleda da je sve teže održati jaku disciplinu na dvorovima u Evropi i povinovati se strogim pravilima ponašanja.

 

Britanska kraljevska porodica

Činjenica je da britanska kraljevska porodica ima veliku popularnost u celom svetu i da je kraljica Elizabeta II zaista poštovana. Ipak, svi oko kraljice imali su po neki gaf u javnosti, i njen suprug princ Filip, sin princ Čarlsa i unuk princ Hari.

Skandal na prestolu počeo od Edvarda VIII koji je abdicirao 1936. godine, pre zvaničnog preuzimanja krune. Zbog ljubavi prema Amerikanki Valis Simpson, Edvard VIII odrekao se prestola i zauvek napustio zemlju kao vojvoda od Vindzora.

„Diplomatski“ lapsusi

Greška  u javnosti i diplomatiji dogodila se princu Filipu koji je u zvaničnim posetama izgovorio nekoliko neprijatnosti svojim domaćinima. Predsednika Nigerije, koji je bio obučen u tradicionalnu nošnju, upitao je da li krenuo na spavanje, a vođu Aboridžina, 2002. godine, pitao je da li i dalje jedni druge gađaju kopljima!

Pored afera sa nekadašnjom ljubavnicom Kamilom, princ Čarls imao je i nekoliko neumesnih komentara pred medijma koje očigledno, ne voli! Najmlađi, princ Hari slikan je sa znakom na majici koji nikako ne bi trebalo da nosi kao zaštitni simbol!

 

 Kraljevske ljubavne veze i razvodi porodice Grimaldi!

Princeza od Monaka, verovatno je pozata po svojim brakovima, vezama i ljubavnim prevarama, isto koliko i po slavnoj lozi! Zapravo, da nije njenog porekla, verovatno niko ne bi ni pričao o njenim razvodima i „zabranjenim“ vezama! Prva veza koju joj kraljevska porodica nije odobrila, bila je veza sa osuđivanim seksualnim prestupnikom iz Amerike. Taman se stvar smirila, princeza se udala za Danijela Dikrijea, svog telohranitelja. Iako su bili samo godinu dana u braku (1995-1996), oni imaju dvoje dece. Godine 1998. Stefani je rodila i treće dete, ali nije otkrila ko je otac deteta! Potom je usledila veza sa ukrotiteljem slonova i brak s portugalskim akrobatom, 2003. godine i razvod posle godinu dana.

Ni princeza Karolina nije imala mnogo sreće u ljubavi, te su i njene veze bila često na naslovnim stranama magazina. Posle kratkog braka s 17 godina mlađim bankarem, Karolina se udala za sportistu i bzinismena Stefana Kazargija i rodila troje dece. Kada je on poginuo u nesreći, princeza se udala treći put i rodila još jedno dete.  Princ Albert, prestolonaslednik ima blizance iz braka s olimpijskom plivačicom Šarlin. Međutom, iz prethodnih veza ima dvoje vanbračne dece, ćerku od 23 i sina od 11 godina.

Na kraju, i kraljevske loze čine ljudi od krvi, mesa i emocija, a ne roboti!

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: