Kreativne ideje za (ne) običan čiviluk

Zašto čiviluk mora biti običan, kada postoji toliko kreativnih ideja i materijala od kojih možete naparaviti svoj neobičan čiviluk. Možete iskoristiti stare vešalice, ručke koje vam se dopadaju, a koje su vam ostale od bakinog ormana, pločice sa slikama za koje ste se pitali „šta ću snjima“…

Tu su i maleni ukrasi, mašnice, nalepnice..

Ali ako baš i nemate mnogo inspiracije, pogledajte ove ideje koje će vas možda oduševiti, nasmejati, a možda i podstaći vašu inventivnost i kreativnost!

 

Čiviluk s policom: 2 u 1!

Ako imate više mesta u satnu ili na zidu gde planirate da postavite čiviluk, jedan deo čiviluka možete pretvoriti u policu za neki ukras, sliku ili ključeve koje ne koristite često.

Ovakav čiviluk se može jednostavno napraviti, jer ima i jednostavnu namenu. Potrebne su vam 2 daske, nekoliko eksera i naravno kuke za kačenje garedrobe, tašni, ključeva…

Ako želite možete ga ukrasiti dekupaž tehnikom il prefarbati u neku jarku boju (crvenu, tirkizno plavu, itd).

 

A kada vam dotraju oklagije napravite od njih nešto novo!

Sve se može ponovo iskoristiti, pa i stare oklagije! Ako se pitate zašto, evo jednog dobrog odgovora: za čiviluk!

Presecite oklagiju bliže držaču i tako od jedne oklagije, možete dobiti dve zakačaljke.

Možete ih prefarbati u boju po izboru i na jednom mestu imaćete nekoliko različitih boja ili različitih nijansi jedne boje.

 

Ručka po ručka i eto novog čiviluka!

Još jedna interesantna ideja za novi deo nameštaja za stvari. Sve te divne drške koje su ostale od starog nameštaja, bakinog kredenca ili ormara koji je držala u kuhinji sada vam mogu poslužiti za novi, „veseli“ čiviluk!

Potrebna vam je samo jedna daska koju ćete izbušiti za ručke i zakucati na zid!

 

Ploče s natpisima

Ukoliko ste ih kupovali kao suvenire s čivilukom putujući po svetu, sada je pravi trenutak da ih iskoristite! To mogu biti ploče s natpisima ili slikama, zatim srca s čivilukom, mala ogledala s dodatkom za kačenje… Prodaju se svuda po svetu kao suvenir s potpisom ili simbolom mesta, grada, države…

Skupite ih sve na jedno mesto, zakucajte i eto lepše i krativnije ideje od bilo kog industrijskog čiviluka koji će vam prodati u prodavnicama nameštaja.

Naravo, i oni se mogu namenski izraditi, prepraviti, prefarbati, naslikati…

 

Još jedna ideja s drškama

Jedan čiviluk može biti u veselim bojama za delčju sobu ili vikendicu, a drugi malo elegantniji za vaše tašne, marame, letnje jakne…

Dizajn i stil zavise od drški koje imate i vaših želja. Na kraju, te drške možete i sami kupiti po izboru.

Stolar može da uradi držač na koji ćete postaviti sve te drške.

Prostor oko čiviluka može se ukrasiti muralom, te sve zajedno može da izgleda kao jedna velika „korisna“ slika na zidu i vaš trend za ovu godinu!

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: