Kuhinje i sveta: Maroko – blaženstvo za dušu i čula!

Maroko, IndonezijaPakistan, Švedska i Srbija predstaviće poznata jela, hranu i piće na festivalu «Kuhinje sveta» 27-28. juna 2020. godine na Dorćol Placu.

Svi ljubitelji ukusnog zalogaja, tokom dva festivalska dana, imaće priliku da probaju tradicionalna i moderna jela iz raznih zemalja sveta, kao i namaze, džemove, slatkiše, med, začine, ulje, masline, organske proizvode, sireve,  vino i druga pića, zdrave poslastice, veganske proizvode…

Maroko – blaženstvo za sva dušu i sva čula

Marokanska trpeza

Peti međunarodni festival hrane, pića i opreme za spremanje hrane, „Kuhinje sveta“ posvećen je zemlji čuda – Kraljevini Maroku koja će biti zemlja – partner festivala. Jedna od 3 najbolje kuhinje sveta, Maroko, predstaviće se sloganom: Maroko – blaženstvo za dušu i čula. Na njihovom štandu, posetioci će moći da kupe i degustiraju najpoznatijih marokanska jela, testa i pića koja će spremati samo za ovu priliku.

Predivne šare na marokanskim tanjirima

Pored hrane, kraljevina Maroko predstaviće svoju turističku ponudu, muziku, trbušni ples, ručno rađene ukrasne predmete, knjige, kulturu i tradiciju.

Posetioci će moći da kupe i arganovo ulje koje se proizvodi jedino u Maroku. Svi koji kupe obrok na štandu Maroka imaće priliku da učestvuju u lutriji i osvoje neke od vrednih poklona.

 

Od čokolade do posuđa

Festivalsku ponudu upotpuniće i proizvođači posuđa, mnogobrojni predavači, nutricionisti, blogeri, poznate ličnosti. S obzirom na to da je festival prodajnog karaktera, posetioci festivala moći će da kupe gotove obroke, ulja, začine, vina, rakije, sireve, slatkiše i džemove. Biće tu i namaza, sokova, meda i proizvoda od meda, čokolade iz Srbije i Rusije i mnogih drugih đakonija iz više od 70 izlagača iz celog sveta…

Kulinari, kuvari i pasionirani ljubitelji ukusnih obroka, na festivalu će moći da pazare i aparate, opremu i kuhinjske elemente za pripremu i serviranje hrane.

 

Velika medijska podrška festivalu

Festival je podržalo više od 50 medijskih kuća u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj i Italiji.

Detaljnije informacije pogledajte na: www.kuhinjesveta.com.

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: