„Kuhinje sveta“ – festival koji spaja različite ukuse i narode

Kuhinje sveta jedinstveni je festival nacionalnih kuhinja, hrane i opreme za pripremu i serviranje namirnica koij će se održati 21.4.2018. u Beogradu. Na jednom mestu okupiće se ambasade,proizvođači semena,organskih proizvoda, začina, meda… Na festivalu će se predstaviti i proizvođači posuđa vrhunskog kvaliteta i ekskluzivne opreme za pripremu i serviranje hrane.

Festival se održava u okviru tradicionalnog Beogradskog Festivala zdravlja.

„Izbor, priprema i čuvanje hrane veoma su važni za naše zdravlje, zbog toga je festival  Kuhinje sveta“ novi projekat pokrenut u okviru tradicionalnog  Beogradskog festivala zdravlja – rekla je predsednica Festivala zdravlja, doktorka Mirjana Mićović.

Festival zaokružuje ceo proces u spremanju hrane: od zrna do trpeze!

 

„Kuhinje sveta“ predstavljaju nacionalna jela i ambasade u Srbiji

Nacionalna kuhinja, način spremanja hrane, kao i namirnice koje se koriste za najpoznatije recepte, predstavljaju svojevrsne brendove svake zemlje. Zbog toga je Festival idealna prilika za ambasade u Srbji da predstave važan deo nacionalne kulture, život i istoriju gastronomije svoje zemlje.

Na Festivalu Kuhinje sveta poznati kuvari spremaće slatka i slana jela i napitke koji najbolje oslikavaju njihovu zemlju.
Kuhinje sveta je festival koji budi sva čula, ukuse i želje. Tu se jede, uživa i informiše i razvijaju zdravije navike. Recepti se dele i šeruju na društvenim mrežama širom sveta.

 Poznata lica na radionicama i predavanjima Festivala

dr Maja Volk

Ne festivalu Kuhinje sveta predstaviće se nekoliko poznatih ličnosti kojima je hrana postala pasija. Poznati blogeri, glumci, novinari i autori emisija o kulinarstvu, blogova, knjiga recepata i kolumni u novinama podržaće ovaj jedinstveni Festival kulinarstva.

Doktorka Maja Volk, profesorka dramaturgije na Fakultetu dramskih umetsnoti u Beogradu, poznata je i po zdravom načinu života i ishrane. Maja je autorka emisije „Sirov život“ i nekoliko knjiga recepata o sirovoj veganskoj hrani. Na festivalu Kuhinje sveta, dr Maja Volk govoriće o isceljujućim svojstvima sirove hrane.

Katarina Samardžić poznata kao Katy the Cook

Katarina Samardžić, autorka emisije na TV Kitchen „Caty the Cook“ održaće inspirativnu radionicu zanimljivog naziva „Zavodljiva kuhinja“.

Temom „505 za dug život“, na polusatnoj radionici, predstaviće se dr Saša Plećević, anesteziolog i promoter zdravog načina života, poznatiji kao Doktor Feelgood.

Sva predavanja i radionice su besplatne, kao i ulaz na Festival Kuhinje sveta!

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: