Kuhinje sveta: austrijske pite i švedska kafa!

Za manje od mesec dana (9 i 10. marta 2019. godine), u centru Beograda, u Kombank dvorani,  održaće se festival „Kuhinje sveta“, jedinstveni međunarodni festivala gastronomije. Festival će okupiti više od 50 samostalnih izlagača iz celog sveta, privredne komore, gradove, udruženja, male i velike proizvođače hrane, pića i opreme za proizvodnju i serviranje hrane.

Na festivalu će se, preko ambasada ili proizvođača hrane, predstaviti nacionalne kuhinje Austrije, Grčke, Egipta, Irana, Crna Gore, Pakistana, Palestine, Srbije, Švedske i drugih zemalja sveta.

 

Sve što nepca vole: i slano i slatko

Svi ljubitelji slasnog zalogaja mogu degustirati delikatese koje do sada, verovatno nisu imali priliku da probaju.

Pošto je festival prodajnog karaktera, posetioci festivala moći će da kupe ulja, začine, vina, rakije, masline, organske proizvode. Izlagači na festivalu ponudiće i raznovrsne slatkiše, džemove, šampinjone u vinu, namaze, sokove,  proizvode od prepeličijih jaja.

Posetiocima će svakako, biti interesantan i med sa zlatnim česticama, voćem i biljnim dodacima, kao i palsetinska i pakistanska hrana i mnoge druge đakonije iz celog sveta…

Kulinari, kuvari i pasionirani ljubitelji ukusnih obroka, na festivalu će moći da moći da pazare i aparate, opremu i kuhinjske elemente za pripremu i serviranje hrane.

 

Podrška Privredne komore Srbije i Privrdne komore Vojvodine

Naši privrednici i poljoprivrednici koje interesuje povezivanje sa stranim partnerima i kako da konkurišu za fondove Evropske unije, dobiće odgovor na ova i mnogobrojna druga pitanja na predavanju Marka Kovačevića, rukovodioca centra za EU integracije Privredne komore Srbije. Predavanje koje se održava u subotu 9. marta u 12.30 organizovano je uz podršku Privredne komore Srbije i Evropske mreže preduzetnika.

Jelena Drobnjak, sekretar Udruženja poljoprivrede

Odmah nakon ovog termina, u 13.30 biće održano drugo predavanje, veoam korisno za naše vinare. Stručnu javnost i vinare obradovaće predavanje koje organizuje Privredna komora Vojvodine „Savremeni trendovi u proizvodnji vina – kako do inostranog tržišta?“. Predavanje će održati Jelena Drobnjak, sekretar Udruženja poljoprivrede i prof. dr Branislav Vlahović.

Ulaz na festival je besplatan. Festival je podržalo više od 30 medijskih kuća u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj i Italiji.

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: