Kuhinje sveta ponovo u Beogradu: od Pakistana, preko Srbije i Grčke do Irana

Jedinstveni međunarodni festival Kuhinje sveta, koje se održava 9. i 10.3.2019. godine u Kombank dvorani (bivši Dom sindikata, Dečanska 14) okupiće izlagače iz celog sveta. Oni će predstaviti tradicionalna i moderna jela, ulja, začine, vina, rakije, sokove, strane i domaće kuhinje, kompanije, proizvođače hrane, pića, posuđa i profesionalne opreme vrhunskog kvaliteta.

Specijalni gosti festivala Kuhinje sveta su ambasada Pakistana i ambasada Irana koje će predstavljati nacionalne kuhinje ovih zemalja. Svi ljubitelji mediteranske kuhinje imaće priliku da degustiraju i kupe prave grčke masline, začine ulja, vina, feta sir i slatkiše.

 

Kuhinje sveta: festival i za velike i male!

U samom izlagačko-prodajnom delu, posetiocima će se predstaviti više od 50 samostalnih izlagača. Među njima su: proizvođači organskih proizvoda, začina, testenina, džemova, meda, orašastih plodova, vina, rakije, proizvoda od šampinjona, proizvoda od voća, proizvoda od prepeličijih jaja… Ponudu će upotpuniti i zanimljivi slatkiši od domaćih sorti voća, namazi voćne rolnice, sokovi i sladoledi.

Ove godine planirana su predavanja i radionice poznatih blogera, glumaca i nutricinista, kao i paneli o velikim lancima prodaje hrane i pića i i malim proizvođačima hrane. Da li je lako ili teško malim proizvođačima da dođu do velikih marketa i lanaca prodaje hrane i pića? Koliko košta da se njihov jedan proizvod postavi na policu i da li oni mogu da proizvedu dovoljan broj proizvoda – samo su neka od pitanja o kojima će se diskutovati na panelima.

 

Uživajte na filmskim projekcijama i ukusima sveta!

Tokom dva dana festivala, u saradnji s Kombank dvoranom biće organizovana i revija filmova stranih produkcija. Na ovaj način posetioci festivala mogu upotpuniti svoju posetu festivalu i umetničko-zabavnim sadržajem. Tokom dva dana Festivala biće prikazano 4 filma koji sadrže i segment o hrani, a cena ulaznica biće 300 dinara.

Festival je podržalo više od 30 medijskih kuća u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj i Italiji. Svi zainateresovani izlagalagali mogu se prijaviti na [email protected] ili preko sajta www.kuhinjesveta.com.

Ulaz na festival Kuhinje sveta je besplatan.

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: