Kuvarske prezentacije i tajlandski sladoled na festivalu „Kuhinje sveta“

Festival „Kuhinje sveta“, Beograd

Na drugom festivalu „Kuhinje sveta u Kragujevcu u subotu, 16.6.2018. godine, tokom celog dana, od 11 do 21 čas u Zastavinoj bašti održavaće se kuvarske prezentacije i degustacije raznovrsnih jela, začina, meda, proizvoda od šampinjona, povrća, voća, kao i vina, rakija, sladoleda…

Foto: Pexels.com

Ovom prilikom predstaviće se više od 30 izlagača, domaćih brendova koji svoje proizvode izvoze u Kinu, Nemačku, Austriju, Rusiju, na Novi Zeland i koji su na mnogobrojnim takmičenjima i sajmovima u zemlji i svetu osvajali nagrade za vrhunski kvalitet, dizajn, inovacije u pripremi hrane, originalne recepte…

Festival se održava uz podršku Šumadijskog upravnog okruga i grada Kragujevca, kao i Privredne komore SRbije – regionalne privredne komore koja će održati predavanje o podsticaju izvoza u poljoprivrednoj delatnosti.

Posebnu podršku festivalu pružiće i HoReCa, profesionalna asocijacija Kragujevac i tim profesionalnih kuvara koji su, od međunarodnih žirija u svetu, dobijali najviše ocene za svoje specijalitete.

 

Festival za svačiji ukus

Festival „Kuhinje sveta“ u Beogradu. Foto: Željko Sinobad

Festival „Kuhinje sveta“ kreiran je da zadovolji najraznovrsnije ukuse i čula!

Ako ste ljubitelj slatkiša, probajte prirodni med, ukusne keksiće bez glutena i aditiva ili nedoljivi tajlandski sladoled?

Volite li ljuto, neka vam nepca pecne nekoliko vrsta fatalnih ljutih paprika. Ako to bude, ipak previše ljuto za vas, znajte da vatru možete da ugasite delikatesnim šampinjonima, domaćim sirevima, peglanom kobasicom i mnogobrojnim drugim proizvodima iz Srbije.

Ne propustite ni,  raznovrsna vina iz podruma i vinarija u Srbije i domaću rakiju koja odlično idu uz hranu.

Kuhinje i posuđe koje koristi ceo svet!

Festival „Kuhinje sveta“ u Beogradu. Foto: www.kreativnaindustrija.com

Festival „Kuhinje sveta“ nikako se ne može ni zamisliti bez profesionalnih kuhinja i opreme za spremanje hrane! Kuvarske prezentacije predviđene su tokom celog dana, kao i degustacija spremljene hrane. Kako se kombinuju raznovrsni začini sa sirom, peglanom kobasicom i proizvodima od mangulice? Kako spremati hranu na zdraviji način, da biste sačuvali sve hranljive sastojke, bez dodavanja vode, masti i ulja? Od čega se pravi najpoznatije posuđe vrhunskog kvaliteta koje koristi ceo svet?

Sirova veganska torta Olivere Rosić. Foto: Željko Sinobad

Šta sve možete napraviti u jednom aparatu na najlakši mogući način?

Saznajte i koje su prednosti posuđa od keramike ili grnčarije, ručno rađenih noževa i daski za seckanje od pažljivo biranog drveta?

 

I vino i rakija za degustaciju!

 

Foto: Pexels.com

Za kraj večeri, predviđeno je proglašenje pobednika u spremanju hrane, jednog od 3 para koji su izabrani u emisiji „U glavu“. Pobednika očekuju vredni pokloni za koje su se pobrinuli: „Sanum per Fructus“ i firma „Mišić“ d.o.o.

Proglašenje pobednika predviđeno je uz degustaciju vina i rakije iz Srbije.

Agendu festivala pogledajte na: radionice i predavanja na festivalu „Kuhinje sveta“ u Kragujevcu.

Ulaz na festival je besplatan.

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: