Lady Dajana – modna priča jedne princeze

dajanaPrinceza od Velsa ili Lady D, kako su je često zvali mediji – koliko je poznata po svojoj filantropiji, ljubaznosti i skandalu koji je okruživao njen brak, Dajana, poznata je i po nepogrešivom stilu koji je uticao na generacije žena.

Dajana je bila jedna od najfotografisanijih žena na svetu! Svaki izbor garderobe koji je napravila, bio je pod lupom javnosti. Mediji su je obožavali, kao i ceo narod Engleske!

 

Modna ikona koju je voleo ceo svet

dajana-njena-modna-pricaIzložba, pod nazivom “Dajana – njena modna priča”, prati evoluciju njenog stila od stidljivih, romantičnih modnih kombinacija sa njenih prvih pojavljivanja u javnosti, do glamuroznih, elegantnih, punih sigurnosti i samopouzdanja, kasnije, tokom njenog života. Ova izložba posvećena je mladoj ženi koja je brzo morala da nauči pravila kraljevskog i diplomatskog odevanja, ali i kako da koristi svoj izgled kako bi pridobila i inspirisala ljude, da bi se izborila za ciljeve za koje se borila.

 

Princeza elegancije i stila

haljina-u-kojoj-je-plesala-sa-dzonom-travoltomIzložbu će činiti izuzetna kolekcija odevnih predmeta, od glamuroznih večernjih haljina koje je nosila tokom osamdesetih, do šik odela Ketrin Volker, koja je pravila Dajaninu radnu odeću tokom devedesetih.

dajana-princeza-od-velsaKolekcija će pureko originalnih modnih skica, prikazati Dajaninu povezanost sa njenim omiljenim dizajnerima. Biće izložena čuvena tegetplava plišana haljina kreatora Viktora Elelstajna, u kojoj je plesala sa Džonom Travoltom u Beloj kući. Takođe, videćemo i svetloroze Emanuel bluzu koju je Dajana nosila na fotografiji sa veridbe, 1981. godine.

 

Beli vrt u čast princeze

beli-vrt-1Tokom izložbe, kraljevska rezidencija, koja je 15 godina bila njen dom, transformisaće svoju baštu u privremeni „Beli vrt“, inspirisan princezinim životom, pojavom i stilom. Lale, narcisi, nezaboravak, bele engleske ruže, ukrasna trava i krasuljak – ovekovečiće sećanje na ovu izuzetnu ososbu, koja obeležila naše doba. Princeza se uvek divila prelepim cvetnim pejzažima vrta i često je, tokom svojih šetnji, razgovarala sa baštovanima koji su ga održavali. Sada će joj oni posvetiti prolećno-letnju cvetnu kreaciju, nadajući se da će uspeti da uhvate njen duh i energiju, koji su je učinile popularnom širom sveta.

 

Odeća čini damu

odeca-cini-damu-1„Izložba pokazuje kako njeno samopouzdanje raste tokom vremena, kako preuzima kontrolu nad sopstvenim izgledom i kako inteligentno komunicira kroz odeću. Ovo je priča koja je upućena ženama celog sveta. Nadamo se da će nam se pridružiti u velikom broju i ovde, u njenom domu, izbliza pogledati neka od Dajaninih najglamuroznijih izdanja.“ – rekla je Eleri Lynn kustos izložbe.

Njeni sinovi, prinčevi Hari i Vilijam, dali su svoj blagoslov ovoj izložbi. Izložba, pod nazivom “Dajana: njena modna priča”, biće otvorena 24. februara 2017. godine.

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: