Letnja šminka i staro dobro rumenilo

Leti menjamo samu rutinu nege kože, prilagodjavamo je toplim danima. U skladu s tim i letnja šminka treba da bude lagana. U toplim mesecima treba koristiti šminku lakše teksture, koja će nas zaštititi a u isto vreme i istaći prirodnu lepotu.

 

Dnevna šminka

Ukoliko ne možete bez pudera preporuka je da to budu mineralni puderi, koji neće previše opteretiti vaše lice. Prvo treba odrediti tip kože, pa na osnovu toga izabrati i puder. Vrlo je bitno da puder sadrzi UVA/UVB filtere. Ukoliko ste od onih koji mogu bez tečnog pudera, vama bi za letnje dane idealno bilo da koristite hidrantnu toniranu kremu. One su lagane, ne opterećuju kožu a daju joj potreban ton. Dodajte još maskaru, sjaj za usta i malo rumenila. Izaberite neku od roze nijansi sjaja za usne koja odgovara vašem tenu. A rumenilo neka bude u nežnim roze, kajsija ili breskva tonovima.

„Konturisanja ćemo zaboraviti ovog leta. Staro dobro rumenilo vraća se na velika vrata“ – otkriva nam profesionalna šminkerka Ivana Gajić.

To je lepa vest, s obzirom na to da je od previše saveta o konturisanju, većina bila zbunjenja kako to pravilno uraditi. Zapravo, postoji mnogo pravila za svaki tip lica i ne postoji jedno, koje bi svima koristilo. Rumenilo je, mnogo jednostavnije za nanošenje, a ono je to koje licu daje svežinu.

 

Večernja letnja šminka

Što se tiče večernje šminke tu se možete igrati bojama. Ovog leta posebno treba naglasiti oči. Metalik senke, gliteri i sve vrste šljokica su aktuelni ove sezone. Senke jakih boja i jake pigmentacije, kraljevsko plava, bordo i narandžasta boja su jako popularne.

„Kada su u pitanju ajlajneri, savet je da i njih imate u različitim bojama“ – savetuje nas Ivana.

Zavisno od odevne kombinacije, ostatka make up-a i vašeg raspoloženja, birajte i boju kojom ćete izvući liniju i naglasiti oko. Usne neka budu što neutralnije.

 

Hajlajter za blistav izgled

Ljubimac mnogih dama, hajlajter (Highlighter) i dalje je aktuelan. Ukoliko želite da postignete svežiji izgled tena, nanesite ga nakon prajmera po celom licu. Možete ga izmešati sa tečnim puderom i istovremeno naneti. Iznad jagodica, iznad slepoočnica, na vrh nosa, iznad usana, na vrh brade ako ga lepo nanesete, blistaćete tačno onoliko koliko je potrebno.

Za večernji izlazak, mozete staviti i veštacke trepavice. One će oku dati glamuroznu završnicu.

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: