Letovališta i hoteli za vegane i vegetarijance!

Ako ste ovog leta odlučili da letujete u hotelu ili letovalištu samo za vegane ili vegetarijance, znajte da se u sektoru ugostiteljstva i turizma, prave podniše za razne kategorije. Jedna od značajnijih ciljnih grupa u svetu jesu vegani, vegetarijanci, svi koji biraju ekološka odmarališta ili isključivo organsku hranu. Zbog toga se u SAD i širom Evrope otvaraju hoteli koji su isključivo veganski ili vegansko-vegetarijanski.

Osim toga, najbolje svetske avio kompanije, odavno su kreirale ukusan meni za veganske obroke tokom letova.

Pogledajte gde sve možete letovati ili odsesti u Evropi, a gde se vlasnici brinu o životinjama ili kućnim ljubimcima i bezmesnoj ishrani. Ovde se možete osećati srećno jer živite veganski ili vegetarijanski način života, u skladu s prirodom!

 

Korinjak i Pašman u Hrvatskoj

Pašman: aktivan odmor za mir i harmoniju

U našem okruženju, hotel Korinjak na ostrvu Iž nudi isključivo vegetarijansku ishranu. Ovaj hotel u Hrvatskoj postao je poznat po programima koje organizuje od proleća do kasne jeseni, a koji su namenjeni svima koji zdravije žive. Tokom dana, ovde se održavaju besplatne radionice, meditacija, joga, branje lekovitog bilja…

Po sličnom principu radi i kamp „Harmoni program“ koji se godinama održava na ostrvu Pašman, nasuprot Biograda na moru. Pored skoro veganske hrane, ovde možete uživati u besplatnim časovima plesa, joge, solarnoj jogi i raznovrsnim masažama.

 

Hoteli za vegane na Krfu i Majorki

Majorka

Programi relaksacije i čišćenja organizma, uz telesno, emotivno i mentalno čišćenje postoje i na ostrvima Krf i Majorka. Hotel koji ima 3 zvezdice i nudi smeštaj za parove koji su vegetarijanci ili žele da se posvete svom organizmu tokom leta.

Luksuzna vila na Majorki je namenjena je svima koji vole luksuzan smeštaj i mogu za letovanje da odvoje više novca.

 

Fantastičan kamp za vegane surfere!

Raj za vegane, surfere nalazi se u Francuskoj u mestu Avkitain (Aquitain, Molliets- Plage). To je zaista, jedinstveno mesto za adrenalin, sport i vegansku organsku hranu, kako kažu posetioci „najbolju u Fransuskoj“!

Kamp je namenje i porodicama i parovima, važno je da se hrane veganski i da vole da surfuju ili da žele da nauče da surfuju.

Cene za 7 dana, uključujući i ishranu, počinju od 55 evra po osobi!

Ovde se sprema 100% veganska i organska hrana, dok je dostupna i hrana za sirove vegane i bezglutenski obroci.

Sve namirnice su biološki gajene.

Pored surfovanja i veganske ishrane, ovde možete uživati i drugim aktivnostima: jogi, meditaciji, biciklizmu, taj čiju, golfu i naravno, ostalim vodenim sportovima.

Vše o hotelima za vegane u svetu pogledajte na: www.veggie-hotels.com

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: