Liderke koje ruše stereotipe

Drugi Samit žena lidera pod nazivom „Žene menjaju svet“ na Belom dvoru okupio je više od 100 žena lidera iz privatnog i javnog sektora. Događaj je otvorila Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Mislim da nam je krizni menadžment u krvi i to smo svi pokazali u prošloj godini izborivši se sa svim problemima i verujem da je ovo godina uspeha i godina žena – izjavila je Tatjana Matić.

Cilj Samita je umrežavanje i jačanje žena preduzetnica u Srbiji, rekla je Danijele Golić, Samit podržava obrazovanje, razvoj veština, mentorstvo i bolje odnose prema ženama u poslu.

Šta je jače podrška ili stereotip?

Na Samitu su održana dva panela na kojima su iskustvo i znanje podelile naše uspešne žene. One su otvoreno govorile o muško-ženskim poslovnim odnosima i stereotipima o  ženama u korporaciji i kulturi.

Za ženu je najvažnije da veruje u sebe i svoj rad i da se stalno usavršava i poslovno i duhovno razvija. Oduvek smo u poslu bile opreznije i pune kompromisa u odnosu na muškarce – izjavila je Danijela Golić.

U okviru panela „Žene lideri današnjice“ govorila je Maja Zelihić, prodekan za napredne studije Forbsovog koledža za biznis i tehnologiju u Arizoni, Marijana Vasilescu, predsednica izvršnog odbora Sberbank Srbija, Jelena Ječmenić, direktor za globalna partnerstva Comtrad-a i Natali Delić, direktorka Direkcije za strategiju i digital, Telekoma Srbije.

Samit slavi žene lidere i njihove uspehe. Za žene koje su na početku biznisa poruka je da budu malo hrabrije u svemu što rade. Sasvim je sigurno da žene menjaju svet, samo nekad nisu toga svesne i potrebna im je podrška, zaključila je Golićeva.

 

 

Ne vrede pravila, ako nema emocija!

Na panelu „Važnost ličnog brendinga u poslovanju“ govorile su: Ana Mirković, suosnivač Instituta za digitalne komunikacije, Dina Janevski Farčić, viša potpredsednica za Marketing kompanije Centili i Tamara Jokanović, generalna direktorka agencije za integrisane komunikacije Represent Communications.

Ne treba da budemo kreativni inovativni, ni mali Andersen, nego da zaista znamo šta hoćemo da ispričamo i da u to duboko verujemo. Svaka poruka se lakše pamti kada je prenešena emocijom – istakla je Ana Mirković.

Ana je iznela, zaista zanimljive podatke o broju informacija koje svakodnevno stižu do nas. Kako biti jedna od tri poruke na kraju dana i kako se izboriti sa više od 20 000 informacija koje dobijamo preko Interneta. Šta znači lično brendiranje i kako ga razdvojiti od poslovnog? Kako koristiti društvene mreže za bolje promovciju i prodaju? Ovo su samo neka od pitanja na koje su odgovorile panelistkinje Samita.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: