Maldivi – odmor visoke klase u skladu s prirodom!

Maldivi – privatni raj na zemlji!

Maldivi 2014 (Maldives: Chaay Dhionveli)

Maldivi i medeni mesec, veridba, venčanje, romantično putovanje ili putovanje za dvoje? Mnogo je asocijacija na odmor na Maldivima, međutim, da li ste ikada pomislili kako izgleda putovanje na Maldive u troje? Mislim na par s bebom od godinu dana? Malo ko bi se, iz ove zemlje usudio na takvo putovanje. No, strancima koji dobiju posao ovde ili onima koji su navikli na putovanja, to nije ništa neobično.

Drugo, Maldivi zaista predstavljaju mali raj na zemlji koji rado želite da podelite s bićem koje najviše volite. Kada se ta ljubav raste zajedno s porodicom, tako raste i broj karata za divna mesta u kojima se uživa u društvu najbližih!

Moje putovanje iz snova pretvorilo se u rođendanski poklon mojim muškarcima ili medeni mesec u troje!

Izabrali smo bungalov na plaži i s kupatilom, koje je većim delom pod vedrim nebom. Chaay Dhionveli ostrvo, veličine oko 700 x 100 m, može se prepešačiti za tridesetak minuta.

Bez hotela, uz 3 restorana, recepcijom, bungalovima poziconirnim na nekoliko mesta, jednom prodavnicom, jednim kafe barom i bazenom, ostrvo ima sve što vam je potrebno za odmor!

Ostrvo bosonogih!

Foto: D. Pantić Conić: Maldivi – Chaay Dhionveli

Chaay Dhionveli rizort i ostrvo, zovu još i “ostrvo bosonogih”, jer vam za šetnju, zaista nije potrebna obuća! Sve staze su ili od peska ili drveta i vredni domoroci ih čiste i sređuju skoro 24 sata.

Točkovi automobila niti drugog motornog vozila nikada se nisu spustili na ostrvo. Dakle, nema zagađenja i svuda se mogu videti samo najlepša dela prirode: drveće, cveće, veliki kokosi na zemlji, ptice i bubice na drvetu, gušteri, krabe koje se šunjaju oko vaših ulaznih vrata, pa čak i bezopasne bebi ajkule u plićaku!

Divan je osećaj kada se budite i ležete u potpunoj harmoniji s prirodom i znate da niste kilometrima daleko od civilizacije!

Maldivi su pokazali da turizam visoke klase ne treba da narušava tokove prirode. Maldivi su najbolji su primer društvene odgovornosti, dobrog poslovanja i uživanja u skladu s prirodom.

Kuvari iz celog sveta spremali su najukusnija hrana koju sam, do sada jela! Svakog dana smo imali veliki izbor salata, slatkiša, voća, testa, hlebova, jela i specijaliteta iz svih kuhinja sveta koje svake večeri spremaju ispred vas!

 

Najlepši je san pod vedrim nebom!

Slatki snovi pod vedrim nebom – foto: D. Pantić Conić

Sigurna sam da smo izabrali najlepše mesto za prvo letovanje našeg malog princa! Ignjat je uživao na pesku, isto koliko i u vodi, jer prosečna tempertura vode oko je 27 stepeni. Događalo nam se i da svi dremnemo na udobnoj ležaljki u hladu na plaži ili onoj od konopca vezanoj za dva drveta. Radovali smo se svakom trenutku odmora – ustajanju, šetnji, druženju s prijateljima iz Srbije koje smo tamo upoznali, plivanju i igranju sa Ignjatom u vodi i, naravno obrocima!

I Ignjat se radovao punom tanjiru voća, posebno lubenice, ananasa, papaje, kokosa, a potom i u ukusnim čorbicama od povrća s dodatkom pirinča.

Kao najmlađi turista na ostrvu, naše plavooko dete, bilo je omijeno među tamnoputim osobljem i gostima iz Azije koji su se stalno slikali s njim.

Dve nedelje na Maldivima brzo su prošle. Da li nam je bilo dosadno? Ne, ni jednog trenutka! To je zaista odmor koje ćemo pamtiti ceo život!

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: