Mini bar za kafu i čaj – gde ih smestiti?

Da li imate mini bar, šank za piće, čaj, kafu, sokove ili deo u ormanu za šolje, čaše, kesice s čajem? Uvek je lepo imati kutak za uživanje, a ako ste ljubitelj toplih napitaka, onda će vam biti potreban deo u ormaru, na pultu kuhinje, komoda u sobi ili deo kuhinjskog nameštaja za odlaganje šolja, čajeva, kutija za čaj ili kafu…

Evo nekoliko moderni i retro ideja kako možete napraviti mini bar za tople napitke.

 

Mini bar za čaj ili kafu kao kuhinjski deo

Ako nemate dovoljno prostora u trpezariji, a imate veliku kuhinju, od jednog kuhinjskog dela možete napraviti mini bar. Tu postavite sve što vam je potrebno za čaj i kafu, tj. ceo pribor za tople napitke. Za ljubitelje čajeva, ovo je važan kutak, jer tu mogu staviti šolje, kutije s čajem… Šolja nekad može biti zaista mnogo, različitih dezena i veličina i svega ostalog što se koristi za ritual ispijanja čaja.

Naravno, uvek praktične su i šipke koje se mogu postaviti u kuhinji, na pločicama, gde možete zakačiti šolje raznih vrsta i oblika.

 

Mini bar za napitke kao posebna polica?

Ovo je polica na koju, zaista možete staviti mnogo toga i čija je namena da se koristi samo za napitke i sav pribor koji je potreban za njih.

Na nju sve staje – raznobojne šolje, grejač za vodu, kapsule, tegla s čajem, itd. žiznad nje možete postaviti i slike i ukrasne ramove, ručno rađen suvenire

Ovo je mesto gde se nekada nalazio mali ormar ili kako su ga zvali „kredenac“ (naredna 2 predloga). On je osamdesetih godina zamenjem kolicima za piće i mini barom.

Mini bar u trpezariji

Verovatno je ovo najbolje mesto gde možete postaviti svoj mini bar za tople napitke – u trpezariji. Tu se, verovatno najčešće i služe čaj ili kafa. Odvojena polica ili komoda koristi se za automat i veći delove seta za tople napitke. Gornji deo je mesto gde možete postaviti ili okačiti šolje, čajeve, kapsule i po koji suvenir illi možda knjigu…

Druga ideja je, nekad popularni kredenac, koji se postavlja u trpezariju. Služio je upravo za odlaganje pribora za jelo, čaša, escajga i drugog pribora koji je uvek treba da bude pri ruci kada se služe gosti. Na vrhu kredenca, u nekim kulturama, postavljali ukrasnih tanjiri – oslikani u duhu tradicije i kulture te zemlje.

 

Ormar za tople napitke i tanjire u modernom dizajnu

I na kraju, evo jedne retro ideje, uklopljene u moderni dizajn. Ceo ormar u trpezariji odvojen je za delove kuhinjskog pribora, tanjire, tacne, krpe i escajg (koji se pakuju unutra). Spolja se postavlja samo ono što je za posluživanje toplih napitaka.

Naravno, u ovom slučaju izostaju bilo kakvi ukrasi i suveniri.

 

 

 

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: