Budite vitke uz male modne trikove!

 

Kako prilagoditi modni stil aktuelnim trendovima i telesnoj građi i kako iskoristiyi po neli modni trik za vitkiji stas?

Promena načina ishrane i uvođenje fizičke aktivnosti svakako je jedan od načina. Dok to ne pokaže rezultate, možete pribeći modnim trikovima.

Ovih nekoliko modnih trikova i  jednostvanih saveta mogu vam pomoći da izgledate vitkije.

 

Nepogrešivost crne i kontrastnih kombinacija

Crna je uvek u trendu jer se, po nepisanom modnom pravilu, uklapa uz sve. Lako se kombinuje s drugim bojama i ide uz svaku priliku.  A najbolji efekat crne jeste vizuelno sužavanje. S crnom nema greške. U svakom trenutku izgledaćete ženstveno i elegantno.
I kombinacija dve boje, tamnije i svetlije, sužava! A tajna je u sledećem: ako tamniju boju nosite s bočne strane, a svetlu sa prednje i zadnje strane, takvo kontrastno slaganje vizuelno će vas suziti i izdužiti.

Ovaj trik može se primenjivati na svim odevnim predmetima, kod haljina, pantalona, suknji…

 

Taman džins i veliki nakit kao trik

Kao što je slučaj s crnom, tako je i taman džins uvek pravi izbor. Trik je da birate one sa manje elastina i što manje detalja, posebno sa zadnje strane da ne biste dobili kontra efekat.  A ako izaberete i one sa nogavicama ravnog kroja, u svom garderoberu uvek ćete imati osnovni komad odeće na koji ćete nadograđivati svoju odevnu kombinaciju.

Ako nemate savršenu liniju nakit je tu da odvuče pažnju! Veliki komad  upečatljivog nakita “upadaće” u oko vašem sagovorniku, i skretati pažnju ka sebi.

Prilagodite modu sebi

Ono što bi moralo da postoji u vašem ormaru definitivno su stvari sa vertikalnim prugama jer one optički izdužuju.

Vrećaste stvari ne prikrivaju kilažu!  Zato uvek birajte strukirane komade jer će istaći vaše atribute, a nedostatke prikriti. Malo čvršći materijali dodatno će pomoći kod sužavanja, a ispod njih vam se neće ocrtavati veš.

Elegantna pencil suknja i čuveni A kroj, svakoj telesnoj građi stoje fenomenalno. Jedino na šta treba obratiti pažnju je da dužinu uskladite sa svojom visinom kako biste izbegli vizuelno skraćivanje nogu. Treba izabrati tamniju nijansu, dužine do pola kolena ili tik iznad njega a bi vam noge izgledale duže.

A kroj će vam pomoći kod sužavanja struka, i “prebaciće” oko posmatrača na mesto koje je najuže na vašem telu. Ovo je pravi izbor za dame sa naglašenim kukovima.

Jednobojne kombinacije i obuća u boji kože

Monohromatski stil izgledaće elegantno i kao da ste se potrudili da se lepo obučete. A možda ste se spremili na brzinu i izleteli iz kuće? Bez mnogo muke, dobija se izgled vizuelno prave linije, koja sama po sebi izdužuje.

Ako na to dodamo cipele u boji kože izgledaće kao određeni vid ekstenzije i učiniće da vaša noga izgleda duže.

Poštujte ova pravila i izgledaćete dobro u svakoj prilici.

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: