Najbolja 3 ski centra u Evropi za 2018. godinu

Planirate uskoro na skijanje i pitate se koja su najbolja skijališta u Evropi i koji je najbolji ski centar? Ako želite dobru preporuku za ski centar po oceni pasioniranih skijaša, onda računajte i na dugu vožnju do najboljih evropskih skijališta, jer se među prvih pet, čak četiri nalaze u Francuskoj.

Ovo lista, objavljena na zvaničnom websajtu „Najboljih evropskih destinacija„, uglavnom uključuje skijališta koja su idealna za sport i zaljubljenike u skijanje. No, tu su i ski centri koji su idealni za porodično zimovanje.

 

 Val Torens (Val Thorens)

Najbolji ski rizort za 2018. godinu, sa 20 472  glasova je Val Torens. Ovo skijalište, godinama se izdvaja od drugih ski cenatra, najviše zbog dobre infrastrukture i ulaganja u ovu oblast. Svake godine se za razvoj ovog skijališta izdvoji dosta novca iz bužeta opštine i to se uvek dobro vrati kroz veliki broj ljubitelja zimskih sportova. Najveći broj glasova Val Torens je osvojio zbog „garantovanog snega“ i dobrog skijajna, a potom i kao „najbolji porodični ski rizort“.

Ski centar se nalazi na 2 300 metara nadmorske visine, ima oko 600 kilometara staza. Ski centar je odličan i za druge sportove: skovš, fudbal, tenis, stoni tenis…

Po celom gradu se može i skijati i pešačiti jer su napravljene uske staze za skije.

 

Ski centar s najdužom crnom stazom na svetu

Laurens Salino, Alpe d Huez

Alpe du ez (Alpe d’Huez) prošlogodišnji je dobitnik titule za najbolje skijalište. Ima 238 kilometara obeleženih staza, 87 ski liftova, uključujući i 10 gondola.

Skijalište ima najdužu crnu stazu na svetu, 16 km (Sarenne) i najveću visinsku razliku od 2 180 metara. Ski cenatar se nalazi na nadmorskoj visini od 1 860 metara.

 

Mondenski ski centar Livinjo

Prvi put ove godine, jedan italijanski ski centar, našao se na listi najboljih skijališta Evrope. Prednost Livinja je što se ovde može skijati tokom cele godine – od kada se otvore staze, na jesen, pa sve do proleća, tj. do maja.

Livinjo (Livigno) se nalazi blizu granice sa Švajcarskom i prostire se na tri sela i 115 km staza. Nudi dosta sadržaja i za male skijaše – škole skijanja, snežne parkove s toboganima, a i za mlade – barove, restorane i oko 200 fri šopova (pošto je bescarinska zona).

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: