Najgori poslovi na svetu!

Iako ne postoji jedinstveno istraživanje koje je obuhvatilo najveći broj zemalja na svetu u anketi koji su najgori poslovi, ono u čemu će se većina nas saglasiti, najpre zbog uslova rada, a potom i higijene, mirisa, itd. jeste da ova zanimanja nikako ne spadaju na listu željenih! Naprotiv!

Naime, o najnepoželjijim zanimanjima, pojedine zemlje rade nezavisna istraživanja koja, najčešće obuhvataju: stres, uslove rada, platu i radno vreme. Vodeći najgori poslovi su na tim listama, uglavnom zbog uslova rada, straha i stresa. Evo zašto!

 

Rad sa radioaktivnim materijama

Sama pomisao na radioaktivnost zvuči kao da nešto hoće da vam „skrati“ život. Uvek ostaje pitanje da li sva ta „zaštitna“ garderoba zaista štiti od radioaktivnih supstanici? Kontrole jesu redovne, obavezno je korišćenje opreme i uređaja. No, činjenica da ljudska čula ne mogu registrovati radioaktivnost, dodatno povećava rizik i stah. Koja doza radijacije je rizična, tačnije smrtonosna, pitanje je koje se svakodnevno provlači zaposlenima na ovakvim mestima.

 

Čistači: kanalizacija, uginulih životinja i mrlja od ubistava!

Ovi poslovi, sigurno zauzimaju prvo mesto na listi najgorih zanimanja na svetu i to bi sigurno skoro svi potvrdili! Kada je u pitanju čišćenje kanalizacija, „prljavi uslovi za rad“ bili bi samo blag opis. U modernijim zemljama oprema i alati za rad su bar bolji, a onima koji žive i rade u siromašnijim, te stvari dodatno otežavaju posao. Sako zanimanje koje ima veze  sa smrću, bilo da je u pitanju čovek ili životinja, tužno je i jezivo. Nastradale ili na neki drugi način ubijene ljude ili uginule životinje, neko treba udaljiti sa mesta gde se živi, radi, šeta, vozi. Treba i očistiti te tragove a da vas srce ne zaboli svaki put.

 

Čistači prozora na visokim zgradama

Stres i strah – sve što može opisati ovaj posao i zašto ga treba izbegavati, staje u ove dve reči! Dok im život visi o dva kanapa, a noge se lelujaju visoko iznad majke zemlje, sigurno se svakodnevno pitaju: „Koliko još ima do kraja?“ Čak i ako se ne bojite visine, konstantan pogled na zemlju s više od stotinu metara visine, sigurno nikom ne prija! Kada se na to doda i mogućnost pucanja kanapa ili neočekivano odvrtanje važnog šrafa, kao i različiti vremenski uslovi, ne verujem da biste poželeli zameniti svoj trenutni posao sa ovim.

 

Najgori poslovi nekada i sada

Mogu se na spisak najgorih poslova dodati i policajci, vatrogasci, rudari, reporteri u vanrednim situacijama i drugi, kod kojih su prisutni stah, stres i mobing  u teškim uslovima. U prošlosti su međju takvim poslovima bili skupljači pijavica, kradljivci leševa, pogrebnici u Starom Egiptu. U budućnosti će to biti neki sasvim drugi poslovi.

 

Pogledajte i ovo:

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fevaijamagazin%2Fposts%2F624798221205291&width=500″ width=“500″ height=“549″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowTransparency=“true“ allow=“encrypted-media“></iframe>

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: