Najlepše plaže sveta: od Brazila do Ekvadora!

Da li biste voleli da umesto u hladnu zimu „uđete“ u toplu vodu i zgazite na sitan, beli pesak tj. da zimu provedete tamo gde su najlepše plaže sveta? Zima se kod nas, nekada oduži, te je divno kada se, bar jedan deo tog vremena provede na putovanju po egzotičnim plažama.

Turisti rado preporučuju i ocenjuju mesta koja obilaze im se dopadaju, gradove Evrope i sveta, zemlje, restorane, skijališta, a posebno plaže!

Ovo je lista 10 najlepših plaža sveta, prema oceni turista i korisnika „Trip advajzera“ (Trip Adviser).

 

Brazil, Severna Amerika, Aruba

Na prva tri mesta nalaze se plaže koje osvajaju čistom i toplom vodom, belim peskom i predivnom prirodom.

Baia do Sancho, Trip Advisor

Najlepša plaža sveta je Baio do Sančo. Ona se nalazi na arhipelagu Fernando de Norha koji je pod UNESCO-ovom zaštitom. Ovaj brazilski arhipelag ima veoma osetljiv ekosistem. Broj posetilaca je strogo ogrančen, te samo retki srećnici mogu da plivaju s delfinima i kornjačama. Zbog toga je jasno zašto ovde postoje samo 3 hotela…

 

Grace bay, Providenciales, Trip Advosor

2. Grejs bej (Grace Bay) se nalazi na Turks i Kiakos ostrvima („Turks and Ciacos) koja pripadaju Velikoj Britniji (kontinent Severne Amerike). Plaža je omiljena među ljubiteljima ronjenja, jer ima dugačke koralne grebene i veoma čisto more.

Ovde ima čak 44 hotela u kojima možete odsesti tokom odmora.

3. Aruba je ostrvo koje im bogatu istoriju i kulturu i na kojem se nalazi treća, najlepša plaža na svetu. „Igl bič“ (Eagle beach) je idilična plaža na Karibima koja ima beli pesak i tirkiznu boju mora. Idealna je za sve koji vole da rone i istražuju podvodni svet. S obirom na to da je ova plaža veoma mala, lako ju je istražiti, čak i u lepoj vožnji biciklom.

Ovde možete izabrati jedan od 24 hotela.

 

Najlepše plaže sveta – od 4. do 10. mesta

Playa Norte, Meksiko, Trip Adviser

Na 4. mestu nalazi se Rajska plaža na Kubi, „Playa Paraiso“ (Cayo Largo) koju možete posetiti tokom cele godine, a za koju turisti kažu da ima „najplavlju“ vodu koju možete videti. Na 5. mestu je Siesta na Floridi (Siesta beach), na 6. La konča (La Concha Beach) u Španiji, na 7. mestu je Norte (Playa Northe, Isla Mujeres) na ostrvu koje pripada Meksiku.

Potom sledi plaža u Indiji, Radhanagar (Radhanagar beach) na 8. mestu. Od Evropskih plaža, tek na 9. mestu, našla se Grčka plaža Elfonsi (Elffonsi) koja se nalazi na ostrvu Krit.

Galapagos plaža u Ekvadoru zauzela je deseto mesto na listi najlepših plaža na svetu.

Zanimljivo je da se na listi nije našla ni jedna plaža na Maldivima.

Pogledajte i:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: