Suveniri, dekoracije, slike i ramovi kao iz prodavnice!

Kada pogledate u sve te predivne i lepo dizajnirane radnje u kojima se prodaju suveniri, dekoracije, ukrasi, ramovi, slike i drugim sitnice, shvatite koliko su svi ti detalji zanimljivih i skupi! A onda, kada treba nekom da kupite poklon za rođendan, useljenje ili neku drugu priliku, shvatite da ste dali dosta novca za sasvim jednostvani poklon koji ste mogli i sami napraviti! Posebno kad se koriste materijali kojih ima svuda oko nas, kao što su kamen i drvo.

Evo nekoliko veoma jednostavnih i lepih dekoracija ili suvenira kojima možete ukrasiti stan ili ih pokloniti za bilo koju priliku! Izgledaju kao da ste ih kupili u skupoj radnji za kućne ukrase, a zapravo se veoma lako prave.

Uz dobru ideju i najlepši poklon za nekog može biti stvoren vašim rukama, uz minimalne troškove!

 

Suveniri i ukrasi za kuću!

Osnovu ovih kreativnih ideja čini nekoliko materijala:

  • kamenčiči ili kamenje (a toga imate svuda),
  • i/ili drvo,
  • kanap i mrežice.

Pored toga da biste napravili ove ramovi, slike, držače za sveće i suvenire, potrebni su vam i:

  • lepak, drvo, kanap i boje.

Ova ukrasna sova sastoji se od starog komada drveta, dela osušene grane, 2 sveža lista, jednog kamen i postojanih boja. Uz malo talenta, potrebno je iscrtati sovu na kamenu i ostaviti kamen da se osuši, a potom spojiti sve delove.

Umesto sove možete od obojenih kamenčića napraviti stablo drveta (kao na prvoj slici), cvet, kuću, sunce ili nešto drugo.

 

Držači za sveće, suvenire ili mobilne telefone

Na isti način i kratko vreme, možete napraviti i držače za sveće ili knjige, mobilni telefon, zatim, sliku za zid ili sto (ako je transparentan), suvenire…

Za ove držače su vam potrebna dva komada drveta, koje možete dobiti u bilo kojoj stolarskoj radionici. Najbolje je da ih zakucate ili zamolite stolara da on to učini. Izaberite kamenčiće i/ ili školjke koje će, zapravo biti, ukrasno kamenje i koje ćete zalepiti na jedan deo daske.

Ukrasni držač za sveću možete okaćiti na zid ili spustiti na policu. Ako planirate da ga koristite kao držač za mobilni telefon dok ga punite, onda ga postavite blizu utičnice, ali ne direktno iznad nje, već nekoliko centimetara dalje.

 

Kamenčići u slici

Razne ideje napravljene od kamenčića, mogu postati nečiji poklon za useljenje ili rođendan. Potrebno je da u postojeći ram za slike naređate kamenčiće u obliku stabla drveta, sunca, cveća ili čega želite. Možete ih obojiti ili koristiti u bojama koje se uklapaju u sliku.

Ako je potrebno, izvadite staklo iz rama.

Na ovaj način možete napraviti još mnogo ukrasa, suvenira, slika od kamenčića kojih ima svuda oko nas i uz minimalna ulaganja ostalog materijala!

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: