Kako napraviti ukrasnu kutiju za nakit, kozmetiku, čestitke…

Želite lepu i neobičnu ukrasnu kutiju za kozmetiku u kupatilu, četke, olovke, ukrasne trake, čestitke, pisma… Ili možda da upakujete neki drugi poklon? Ponekad, samo poklon može biti i neobično ukrašena i napravljena kutija koju ste upravo vi sami dizajnirali! Šta mislite o tome?

Hajde da iskoristimo neke od materijala koji imamo u kući i kutije u kojima su bile upakovane cipele, šolje ili možda neki drugi proizvod. Ukrasnu kutiju možete dekorisati na nekoliko načina, zavisi od toga da li želite veoma modernu, šarenu kutiju ili ukrasnu kutiju za koju ćete koristiti kanap i znatno manje boja.

 

Moderne ukrasne kutije u više boja

Za ukrasne kutije vam treba: lepak, deblji kanap, platno za unutrašnjost kutije i s pojačanje kurije s donje strane, posebno ako planirate da u nju stavljate kozmetiku, kreme ili nešto slično.

Elegantnija varijanta kutije napravljena je samo od kanapa koji se lepi sa spoljnih strana kutije. Unutrašnjost je postavljena platnom koje se skida i pere.

Kutija može poslužiti i za poklon koji će biti u njoj (a zapravo će i ona sama biti poklon).

Kutija s kanapom, lako će se uklopiti u većinu ambijenata za bilo koji deo vašeg stana, kupatilo, spavaću sobu, predsoblje…

Dno kutije možete oblepiti kanapom, tvrdim papirom u boji ili štapićema koje ste napravili od novina.

 

Moderni dizajn kutije u više boja

Modernu ukrasnu kutuju možete napraviti od novina koje ćete uvrteti u štapiće. Za ovo treba koristiti tanak drveni štapić (npr. štapić za ražnjić koji kupujete u marketima. Štapić se postavlja na ćošak novine, a potom ga polako vrtite kako biste dobili dugačak i tanak štapić od samih stranica novina. Na kraju izvicite drveni štapić.

Predlažem da koristite sjajniji papri koji uglavnom, imaju magazini, a ne dnevne novine. Format može biti A4 ili nepto slično.

Kada napravite dovoljno štapića, zalepite ih na dno sa spoljne strane. Na ovaj način ćete imati lepo dno i ojačaćete celu kutiju.

Ukoliko želite, celu kutiju možete napraviti od štapića koje ste uvrteli od novina i zalepili jedne do drugih. Tako ćete imati nešto moderniju kutiju s mnogo različitih boja.

Unutrašnjost kutije možete popuniti tvrđim ukrasnim papirom u više boja, ukoliko ne želite da postavite platno.

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: