„Nedelje italijanske kuhinje“ u Beogradu

Večeras (19.11.2018) u hotelu Hyatt Regency, otvorena je „Nedelje italijanske kuhinje“ koja se održava do 25. novembra 2018. godine.

Tokom otvaranja i prve večeri “Ukusi Italije u Srbiji” degustirali su se proizvodi karakteristični za Italijansku kuhinju.  Jedna od najpoznatijih kuhinja sveta, predstaviće se nizom raznovrsnih događaja u supermarketima, restoranima, na predavanjima i radionicama za sve obožavaoce italijanske kuhinje.

 

Poznati ukusi italijanske kuhinje!

Italija će predstaviti ovu manifestaciju u više od 1 300 događaja u 110 zemalja. Prehrambeni sektor je simbol ekonomije Italije i obuhvata preko 220 milijardi evra prometa u Italiji, 44 milijarde evra u izvozu i utiče na 13% bruto domaćeg proizvoda. U 28 restorana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Subotici biće u ponudi italijanski meni, posebno namenjeni za ljubitelje pasta, rižota, salata, pica i svega što čini ukusnu italijansku kuhinju. Posebno veče posvećeno je italijanskoj kuhinji na avionskim letovima prve klase.

Italijanska hrana kao primer uspešnog biznisa

Tema ovogodišnje nedelje biće “Mediteranska ishrana” koja Italiju čini jednom od najzdravijih zemalja u svetu. Događaj organizuje Ambasada Italije u Beogradu u saradnji s Italijanskim institutom za kulturu (IIC), Italijanskom agencijom za spoljnu trgovinu (ICE) i Komorom italijansko-srpskih privrednika (CCIS). Partneri su i Udruženje italijanskih privrednika u Srbiji (Confindustria Serbia), počasni konzulat Italije u Subotici i Kulturni centar Piazza Italia iz Subotice. Naravno, veliku podršku pružile su u srpske i italijanske kompanije u Republici Srbiji.

 

Seminari, radionice, umetnost i kultura

Tokom „Treće nedelje italijanske kuhinje“ u svetu, odražaće se nekoliko raznovrsnih edukativnih događaja.

  •  Seminar o maslinovom ulju u organizaciji Italijanske agencije za spoljnu trgovinu, 20. novembra u zgradi “Palazzo Italia” u Beogradu,
  • Seminar “Teritorija, kvalitet, hrana, zdravlje” u organizaciji ambasade i ministarstava poljoprivrede Italije i Srbije u petak 23. novembra u hotelu Metropol Palace,
  • Seminar “Sirevi Italije, umetnost i veština” u organizaciji Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu i Slow Food Serbia 20. novembra u “Palazzo Italia”.
  • Dvodnevni sajam italijanskih proizvoda “Made in Italy in Serbia“ 23. i 24. novembra u hotelu Metropol Palace. Događaj organizuje komora italijansko – srpskih privrednika.
  • “Hrana u italijanskoj književnosti” u klubu “Fabrika” organizuje Italijanski institut za kulturu, 22. novembar:
  • Kuhinja “među oblacima” (“Magnifica” veče) u organizaciji Udruženja italijanskih privrednika u Srbiji i kompanije Alitalia, u restoranu “Credo” u okviru hotela Courtyard by Marriott.
  • U Subotici, uz podršku kulturnog centra “Piazza Italia”, biće održane didaktičke radionice o italijanskoj kuhinji.

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: